Det er Halsen Musikkforening som inviterer korps fra hele Trøndelag. Leder Asgeir Finserås er fornøyd med påmeldingene.

Også konferansier Anne Kathrine Slungård gleder seg. Hun skal lede selve arrangementet som foregår i storsalen i kulturhuset Kimen lørdag.

Kinoens Dag

Korpskonkurransen foregår samtidig med Kinoens Dag som også arrangeres i Kimen denne helga. Derfor er også temaet for Kimen Open filmmusikk.

Dette er andre gangen Halsen Musikkforening inviterer. Planen er at Kimen Open skal bli en årviss tradisjon.

240 deltakere

– Vi har allerede booket Kimen neste år, sier Asgeir Finserås.

Rundt om i Trøndelag er 240 korpsmusikere nå i full gang med å øve inn filmmusikk som skal spilles samtidig med Kinoens Dag i Kimen.

Stjørdalsrådmann Anne Kathrine Slungård blir dagens konferansier. Hun skal binde sammen programmet og konkurransen i storsalen.

Gleder seg

– Jeg gleder meg veldig, smiler Slungård.

Hun har selv bakgrunn fra Meråker Skolekorps der hun spilte susafon – en stor sirkelformet basstuba.

– Jeg husker dirigenten var så glad for å få med en som kunne bære det store instrumentet. Jeg var 1,80 høy allerede som 12-åring, ler Anne Kathrine Slungård.

Hun husker tilbake til tida i Meråker Skolekorps med stor glede.

Stor lidenskap

Anne Kathrine Slungård røper at hun har enda en stor lidenskap: film og filmmusikk. Derfor er både Kinoens Dag og korpskonkurransen med filmmusikk midt i blinken for konferansieren.

Stjørdalsrådmannen har seks års fartstid som nestleder i organisasjonen Film og Kino. Personlig rekord er 13 timer og tre kvarters sammenhengende filmtitting under en filmfestival i Tromsø.

Skaper stemning

– Musikken er en veldig viktig del av totalopplevelsen når det handler om film. Musikken bidrar til å understreke og skape den rette stemningen, sier Anne Kathrine Slungård.

Stjørdalsrådmannen røper at hun er helt «borte» når det handler om film. Derfor går hun gjerne på kino helt alene.

–Å sitte alene i mørket og nyte filmen og musikken, er helt magisk, smiler hun.

James Bond til Chaplin

Asgeir Finserås sier seg helt enig. Lederen av Halsen Musikkforening konstaterer at det blir bra bredde i repertoaret under Kimen Open.

–Musikk fra James Bond-filmene hører med. Men her er også musikk fra Chaplin-filmer.

Asgeir Finserås konstaterer at Kimen Open vil by på variert musikk.

–Publikum vil helt sikkert kjenne igjen mange av melodiene, mener Finserås.

Han skal selv være med og spille tuba i vertskorpset Halsen Musikkforening under festkonserten.

Åtte korps

Til sammen åtte korps fra Oppdal i Sør til Snåsa i Nord har meldt seg på Kimen Open. Deltakerne er Jonsvatnet Brass, Strindheim Janitsjar, Byåsen Musikkorps, Trondheim Politis Brassband, Snåsa Janitsjarkorps, Oppdal Musikkforening, Flatåsen Musikkorps og Strinda Ungdomskorps.

Korpsene som deltar, teller til sammen 240 musikere.

Dommere

Den musikalske framføringen skal vurderes av en musikkfaglig dommer. Denne dommeren skal gi maksimalt 100 poeng for kvaliteten på framføringen, og inntil 20 poeng for programmets innhold og variasjon i forhold til temaet.

Sceneopptreden, underholdningsverdi og visuelt inntrykk skal bedømmes av en underholdningsdommer som gir maks 100 poeng.