– Filmen var bra!

Det fastslo 6 år gamle Jenny Marie Bottenvann overfor Bladet etter førpremieren på Ekspedisjon Knerten i Kimen kino lørdag.

Muruvikjenta og mamma Gitte besøkte kulturhuset i anledning Den store kinodagen og deltok på Knerten-verksted i fellesarealet etter filmvisninga.

– Det er alltid stas å gå på kino. Vi var her på kinodagen i fjor også. Da så vi to filmer, men i år klarer vi oss med én, sier Gitte Bottenvann.

Stort oppmøte

Malvikingene var på langt nær alene i kulturhuset lørdag formiddag. Om lag 1300 andre hadde forhåndskjøpt billett da kinosjef Gro Langnes sjekket fredag kveld.

Saken fortsetter under bildet.

Kinosjef Gro Langnes var godt fornøyd med besøket lørdag. Foto: Anders Fossum

– Oppmøtet har så langt vært veldig bra. I dag har vi bare hatt fulle saler, sa kinosjefen til lokalavisa ved 11-tida.

Hele natta

Den store kinodagen ble innledet med filmmaraton fredag kveld. Gjennom hele natten ble Ringenes Herre-filmene vist på rekke og rad.

– Da jeg kom i morges var det fremdeles noen sjeler her. Et tjuetalls personer var her i hele natt, sier Langnes og smiler.

Fra fredag kveld og fram til i kveld skal kinoen vise til sammen 21 forestillinger fordelt på 19 ulike filmer. I fjor hadde kinoen 1.954 besøkende.

Stolt sjef

– Veldig, veldig gøy. Dette er kinoens festdag, sier en begeistret Arild Kalkvik til lokalavisa. Bak ham strømmer barn og voksne til Knerten-verkstedet i andre etasje.

Kalkvik er direktør for eierselskapet Trondheim Kino AS og var i likhet med resten av de ansatte i kinoen pyntet til fest.

– Dette er en stor dag for meg. De ansatte har lagt ned en formidabel innsats. Jeg er imponert, sier Kalkvik.

Kinoens dag avsluttes lørdag kveld og fortsetter utover dagen med billetter til halv pris, aktiviteter og underholdning.