– Jeg setter selvfølgelig pris på å motta miljøprisen. Men den skulle egentlig gått til hele Naturvernforbundet og ikke bare til meg. Denne hederen viser uansett at arbeidet som er blitt gjort blir satt pris på, sier han til Bladet.

Overrasket

Det er komite kultur, næring og miljø som har bestemt at stjørdalingen Arne Moksnes (75) får Stjørdal kommunes miljøpris for 2017.

Her er begrunnelsen:

«Arne Moksnes er en miljø- og naturvernveteran som har jobbet med naturvern i 50 år. Moksnes har deltatt i miljøkampen fra 1970-tallets motstand mot vassdragsutbygging til dagens kampsaker med planene for storstilt vindkraftutbygging flere steder. Moksnes la ned stort arbeid for varig vern av Forra. Moksnes er fortsatt aktiv i vernet av viktige naturområder, og han er stadig på tur og leting etter miljøsynder eller skader i naturen».

– Prisen var begrunnet med lang innsats for naturvern. Jeg var veldig aktiv og engasjert tidligere, mens det har vært mer moderat de senere år. Må si at jeg ble litt overrasket da jeg fikk beskjeden om prisen, sier 75-åringen.

Forra

Han trekker fram arbeidet for varig vern av Forra.

– Det var ikke mange som likte dette i starten, men det er jo artig at også den saken blir anerkjent nå, sier Arne Moksnes.