Hun skal nå turnere helt frem til 22. desember, og det er ikke helt tilfeldig at hennes 31. juleturne begynner i Trøndelag.

- Å starte i Trøndelag er det beste jeg vet, og å stå på scenen og oppleve en slik varme både foran og bak meg er svært hyggelig, sier Hanne Krogh, like etter at hun hadde avsluttet den nesten to timer lange konserten foran 560 publikummere.

Bak henne sto Kimenkoret med 70 sangglade kvinner og menn.

- Vi har med et lokalt kor på hvert eneste sted vi opptrer, og det gir oss friskhet og entusiasme. Hvert kor har sin egen form og temperatur. Jeg er så heldig at jeg kan skumme fløten av landet, ingen sure folk synger i kor. Her visste jeg det ville komme et stort kor, det bare måtte bli hyggelig, smiler Krogh, etter at hun velvillig har stilt opp på utallige selfier sammen med kormedlemmene.

Julekveldsvisa på norsk dialekt skapte utfordringer for den amerikanske gospelsangeren Tata Vega, men hun fikk god hjelp underveis av Hanne Krogh. Foto: Frank Skaufel

Gospel og opera

Hanne Krogh sto ikke alene på scenen. Med seg hadde hun operasanger Thomas Ruud von Bülow og ikke minst gospelstjerna Tata Vega, som hadde tatt turen over dammen.

Programmet besto av miks av kjente og kjære julesanger som Romjulsdrøm, Tenn Et Lys, Vi Tenner Våre Lykter og Glade Jul, som ble fremført på tre språk.

Alle innslag var imidlertid ikke typiske julesanger. Publikum fikk blant annet nyte Ruud von Bülows fantastiske versjon av Nessum Dorma, hvor ståpelsfaktoren var skyhøy, og en nedtonet, vakker og stemningsfull versjon av Amazing Grace fremført av Tata Vega.

Drummer Boy og O Helga Natt sto også på programmet, mens kveldens morsomste innslag var da Tata Vegas fremførte førsteverset av Julekveldsvisa på norsk dialekt.

Konserten ble avsluttet med Deilig Er Jorden hvor alle i salen reiste seg og sang med.

Thomas Ruud von Bülow fremførte både Nessum Dorma og O Helga natt med bravur. Foto: Frank Skaufel

Fire øvelser

Kimekoret er et prosjektbasert kor, som trår sammen ved behov. Dordi Mortensen er en kjent korsanger i dalføret, og stilte selvfølgelig opp. Denne gangen manglet det noen menn, men det ordnet seg.

- Da karene ble lovet en klem av Hanne, møtte de i hopetall, ler Mortensen, som sitter i musikkrådet som sammen med kulturetaten i kommunen var medarrangører av konserten.

Kimenkoret fikk blant annet fremføre en selvvalgt sang, og valgte Nordnorsk Julesalme av Trygve Hoff.

- Det ble litt hektisk for oss denne gangen, og vi fikk bare fire øvelser foran konserten. Det hadde sikkert ikke skadet med en øvelse eller to til, men alle har likevel øvd godt. Vi fikk oversendt lydfiler på forhånd, sier Mortensen, som lørdag opptrådte under Trønderkors jubileumskonsert.

Det var ingen grunn til å være beskjeden. Koret låt godt, og tilførte konserten både pondus og sjarme.