Jan Erik SundøyStipendet er på 25.000 kroner. Det blir gitt til unge musikktalenter i Stjørdal som ønsker å satse seriøst.

Det første minnestipendet ble delt ut i 2001. Den aller første stipendvinneren var sangeren Roar Nygård.

I fjor var det sangeren Sofie Venæs som ble tildelt Odd Håves minnestipend.

– Nå ønsker vi forslag på kandidater til årets stipend, sier Joar Håve.

Han leder styret for stiftelsen som deler ut minnestipendene.

Minnefondet ble opprettet etter musikeren og hegrasbyggen Odd Håve som døde i 1999. Odd Håve ble 61 år gammel.

Han levde og åndet for musikken. Odd Håve var med og startet Hegra Hornmusikklag. Han spilte flere instrumenter og både komponerte, arrangerte og akkompagnerte. Odd Håve var mye brukt som akkompagnatør for sangere.

Men det var først og fremst trekkspill Odd Håve var kjent for. Han ble «norgesmester» hele fem ganger sammen med Klæbu Spellmannslag og Håves.

– Det var jazzen som sto hans hjerte nærmest, sier stiftelsens styreleder Joar Håve.

Han er sønn av Odd Håve og synes det er veldig artig at det har lyktes å opprette et minnefond som hvert år kan dele ut stipender til unge og lovende musikktalenter fra Stjørdal.

Kapitalen i minnefondet kommer fra inntekten av minnekonserten som ble arrangert i 2000. Minnefondet har også mottatt gaver fra næringslivet i Stjørdal. Ikke minst har Hegra Sparebank engasjert seg sterkt i minnefondet. Banken betaler 5.000 kroner av stipendet på 25.000.

Årets stipend skal etter planen deles ut under den tradisjonelle julekonserten til Hegra Hornmusikklag i Hegra Kirke søndag 10. desember. Fristen for å søke stipendet, er 24. november.