Bo- og arbeidsfellesskapet i Mostadmark har fram nå klart seg med ei langhelg i den gamle tregården.

2017-utgaven av førjulstradisjonen foregår over fem dager. Første messehelg går av stabelen i tidsrommet 23.-25. november, mens andre bolk arrangeres 7.-9. desember.

– Vi utvider fordi vi synes det er et koselig arrangement. Og så synes vi det er trivelig å bidra til at det skjer noe i Hommelvik, sier Nina Møller.

Siden 1980-tallet

Jøssåsen landsby har arrangert julemarked med egenproduserte varer siden tidlig på 1980-tallet. Messa ble lenge avholdt i forsamlingshuset Yggdrasil på Bo- og arbeidsfellesskapets eiendom i Mostadmark. For noen år siden besluttet arrangøren å flytte markedet til Torggården.

– Vi ville prøve noe nytt, men jeg ser ikke bort fra at vi allerede til neste år flytter opp til Mostadmark igjen. Det er en magisk stemning der under messehelga, sier Møller.

Egenprodusert håndarbeid

Håndarbeid, vevde og strikkede tekstiler, keramikk og klær er bare noe av det som legges ut til salg i Torggården denne uka.

– Vi tilbyr i all hovedsak ting som blir produsert av beboerne på Jøssåsen, forteller Møller.

Forberedelsene startet for flere måneder siden. Møller forteller at beboerne jobber mot messa gjennom hele året. Flere hundre mennesker besøker messa hvert år og omsetningen passerte i fjor nærmere 60.000 kroner, ifølge Møller.

– Julemarkedet er en viktig inntektskilde for Jøssåsen landsby, men vi arrangerer i all hovedsak fordi vi synes det er trivelig, sier Nina Møller.