Luciakonserten som Halsen skolekorps arrangerte i storsalen i Kimen søndag ettermiddag, ble en både vakker og innholdsrik konsert.

Høydepunktet under den tradisjonsrike konserten, for første gang arrangert i storsalen i Kimen, var da alle korpsmedlemmene sammen med sangerne fra barnekoret Korinter´n sammen kom taktfast marsjerende inn i salen.

Da var lyset slokket og alle musikerne og sangerne var iført hvite drakter, med glitter i håret og med hvert sitt lys i hendene. Taktfast og rolig gikk de mellom bordene inne i storsalen nynnende på den kjente luciasangen.

Saken fortsetter under bildet.

Eirik Nordgaard leste Lucialegenden fra scenen i storsalen. Foto: Einar Hugnes

Fremst av alle gikk årets Lucia, med lyskrone på hodet. I år var det Åse Marie Klefsås (12) som fikk æren av å være Lucia. Hun tente de fire lysene foran på scenen litt seinere da alle sang salmen «Tenn Lys».

Fornøyd

12 år gamle Åse Marie var godt fornøyd med egen opptreden som Lucia da vi fikk snakket med henne i pausen under konserten.

Da hadde hun tatt av seg krona, og i likhet med alle de andre også den lange hvite drakten.

– Egentlig var det ikke jeg som skulle være Lucia i år. Hun som var valgt ut, ble dessverre syk. Jeg fikk vite det i dag. Pappa lovte med en hundrelapp hvis jeg sa ja. Dette gikk jo fint. Morsomt var det også, selv om jeg var litt nervøs før vi startet å gå inn i prosesjonen, kunne Åse Marie fortelle.

12-åringen som går siste året ved Halsen barneskole, har vært fast medlem i Halsen skolekorps i flere år. Der spiller hun klarinett. Sammen med de andre korpsmedlemmene bidro hun i mange innslag.

Saken fortsetter under bildet.

Tubakvartetten imponerte med sitt spill under ledelse av dirigent Arnfinn Mona. Kvartetten består av (f.v.) Peder Songøygard Smørvik, Vebjørn Flink, Agnes Bjørseth og Benjamin Kriens. Foto: Einar Hugnes

Fra scenen

Vel framme på scenen var det selvsagt selve Luciasangen som ble sunget. Denne ble sikkert og vakkert sunget av alle deltakerne under ledelse av korpsets faste dirigent Jostein Kregnes.

Eirik Nordgaard hadde denne gangen fått æren av å lese legenden om Lucia, og der alle i den nesten fullsatte storsalen fikk et innblikk i historien om hvorfor Lucia markeres hvert år i desember.

Før pausen med kaffe, kaker og loddsalg bidro alle sangerne i Korinter´n med vakre julesanger. Tubakvartetten med fire tubaspillende ungdommer viste også fram hva de kunne, i blant annet stykket «I Dovregubbens Hall» av Edvard Grieg.

Saken fortsetter under bildet.

Drilltroppen i Halsen skolekorps imponerte med sikker drill foran eget korps fra scenen. Foto: Einar Hugnes

«Deilig er Jorden»

Drilljentene i korpset, både alene og sammen med både hovedkorpset og aspirantene, bidro sterkt. Også barnekoret Korinter´n sang noen flere sanger.

Luciakonserten i Kimen ble som vanlig avsluttet med «Deilig er Jorden» der alle reiste seg og hvor publikum var med og sang.

Luciasangen ble vakkert og sikkert framført av alle fra scenen under ledelse av dirigent Jostein Kregnes. Foto: Einar Hugnes