Isak Thobroe Anda ble en av kveldens hyggeligste overraskelser blant mange dyktige aktører under lørdagens premiere på årets versjon av «Juel Hjulsens jul» i Ytre Malvik samfunnshus.

16-åringen hadde sin første store rolle i det tradisjonsrike førjulsarrangementet fra korpsene i Ytre Malvik. Det blir garantert ikke den siste. Med mye sjarm og enorm tilstedeværelse og utstråling markerte hovedrolledebutanten seg ettertrykkelig. Produsent Frida Røsand har hatt ansvar for rollebesetningen og omtaler saksvikgutten i rosende ordelag.

Se mange bilder fra forestillingen ved å klikke på linken under!

«Tok scenen»

– Han er kjempeflink, og har vært med i mange år. Jeg overhørte noen etterpå som kommenterte at han tok hele scenen, sier Røsand.

– Hva tenker du er hans beste kvaliteter?

– Han har en evne til å være rolig på scenen. Det virker som han har full kontroll. Han stresser ikke, sier hun.

Isak er medlem av begge korpsene i Ytre Malvik der han spiller trombone. Til daglig er han mediaelev i den videregående skolen.

– Jeg har vært med som skuespiller i alle årene bortsett fra ett år tror jeg. De første årene jeg var med spilte jeg Egon Olsen (fra Olsenbanden, journ.anm.). I år spiller jeg Yms og i fjor hadde jeg ingen rolle, forteller Isak.

VIDEO | Se video fra forestillingen øverst i saken!

Ingen sceneskrekk

– Jeg likte meg aller best som Egon. Da kunne jeg gå rundt i dressen min og være skikkelig sjarmør. Denne karakteren er litt mer grønn, da. Han skulle egentlig være en liten gnom, men så kom sommeren forbi og så ble jeg litt større, smiler han.

Sceneskrekk er stort sett fraværende, med et lite unntak.

– Jeg spiller piano også, men jeg liker ikke å spille piano på scenen, for da får jeg plutselig sceneskrekk. Men alt annet går bra.

Isak er godt fornøyd med egen premiereinnsats.

– Jeg misset noen få linjer på den ene sangen min, ellers synes jeg det gikk ganske fint, kommenterer han.

Godt av korpsene

Med fjorårets forestilling sa Vikhamar og Saksvik skolekorps farvel til Skomaker Andersen som i mange år har vært  hovedpersonen i den årlige julemusikalen.

Inn kom en splitter ny rollefigur; hjulmakeren Juel Hjulsen (Rune Holtet), som også sto i sentrum for årets handling, i lystig og til tider meget morsomt samspill med den velkjente Fjompenissen (Monica Sørngård).

Med horder av fortryllende smånisser, kjent og kjær julemusikk og mange gode sangprestasjoner akkompagnert av seniorene i Malvik musikkorps, ble det en stødig og meget severdig og hørverdig opplevelse i samfunnshuset. Forestillingen ble for øvrig den første med ny og flott teleskoptribune på plass bakerst i salen.

Stolt produsent

– Det ble ei kjempefin forestilling. Jeg var sufflør, men alle gjorde jobben sin, og jeg behøvde nesten ikke gjøre noe som helst. En fantastisk innsats fra hele gjengen og mange rørende øyeblikk. Jeg må understreke at vi har noen fantastiske sangere, fra de yngste til de eldste. Det er farlig å sammenligne seg med andre, men jeg tror vi kan være stolte av det vi får til her i Ytre Malvik. Vi står ikke tilbake for andre amatører i distriktet rundt oss, mener Frida Røsand.

Søndag blir det ordførerbesøk, når produsent og «alt-mulig-kvinne» Røsand mottar årets kulturpris fra Malvik kommune etter den siste forestillingen.

– Det er jo en stor ære, du verden. Når man ser på lista over hvem som har fått den før, så er det en kjempestor ære. Det kan være litt vanskelig at det blir så mye oppmerksomhet rundt det, men det må jeg jo tåle, ler Frida Røsand.