Siden 2003 er Stjørdal Misjonskirke fylt til randen under julekonsertene. Det er én av grunnene til at ildsjelene legger ned så mye arbeid for å lage en høytidsstund.

Førstkommende søndag arrangerer misjonskirken to konserter, og arrangørene håper hvert eneste stolsete skal besettes.

- Det er en av grunnene til at vi legger ned så mye arbeid på å lage konsertene. Vi har aldri hatt en down, og stort sett har 600 mennesker besøkt våre konserter de siste årene. Vi håper på like mange i år, sier Olav Teigen, som er primus motor for arrangementet.

Han tror konsertene betyr mye for folk.

- Vi ønsker å skape en god julestemning for de som kommer, og tilbakemeldingene vi har fått viser at publikum setter pris på konsertene. Selv er jeg glad i julens budskap, og julehøytiden betyr mye, sier Teigen.

Gratiskonsert

Begge konsertene søndag ettermiddag er gratis for alle som vil komme, men det blir mulighet til yte en skjerv underveis.

- Som vanlig er det et bredt spekter med sanger vil skal fremføre. De tradisjonelle sangene er selvsagt med, men i tillegg kommer det noen overraskelser. Det vil bli kontraster, sier Teigen, og mumler noe om en metallåt som kan bli heftig.

Som vanlig har arrangørene invitert inn en gjesteartist. I fjor bidro Ulf Risnes, kjent fra Tre Små Kinesere. I år er det Børge Rømma fra bandet Too Far Gone som blir tildelt æren.

- Han er også soloartist, og skal fremføre noen av sine egne sanger samt julesanger. I tillegg skal de lokale artistene fra misjonskirken fremføre hver sin sang, sier han.

Fem øvelser

Solister og musikere fra misjonskirken er drevne musikere.

- Vi har øvd sammen fem ganger på forhånd, og i tillegg har alle øvd på egen hånd i forkant av fellesøvelsene, sier Teigen.

Å formidle at han gleder seg, er en underdrivelse.

- Vi garanterer god julestemning.