Det sier Erlend Engan om jabbfesten som finner sted på Trudvang 6. juledag. Han er arrangementansvarlig og sitter i styret i Lånke ungdomslag.

– Det har etter hvert blitt en tradisjon, og i år arrangerer vi festen for fjerde året på rad. Vi legger egentlig opp til en god og gammeldags gubbfest. Aldersgrensen er 20 år, sier Engan.

Jabbing, musikk og dans

Og ungdomslaget har fått med seg ingen ringere enn Roar Nygård og Terje Hilanmo på scenen.

– Vi har plukket fra øverste hylle. Her blir det musikk fra hele spekteret med fine historier underveis. Disse gutta har snakketøyet i orden, sier Erlend Engan.

Utflytta lånkbygg, Bjørn Kjelsaas, tar også turen innom og skal bidra sammen med Nygård og Hilanmo.

Men kvelden skal ikke bare handle om musikk – derfor navnet jabbfest. Festlokalet blir delt inn slik at det er fullt mulig å sette seg ned og snakke uten å bli nevneverdig forstyrret av det som skjer på scenen.

– Det er det som er konseptet vårt. Vi ville lage noe som er annerledes. Dette er en fest som foregår i rolige former. Men de som vil det skal selvfølgelig få oppleve god musikk med muligheter til dans. Og vi har bar med alle rettigheter, sier Engan.

Møtested

Han understreker at Trudvang blir et møtested for familie, slekt, venner og naboer 6. juledag.

– Flere har fått øynene opp for jabbfesten og velger seg denne festen i jula. Vi har hatt mye folk innom de siste tre årene, men det er begrensede plasser. Vi kan slippe inn rundt 200 personer, og erfaringsmessig er det lurt å melde seg på i forkant. Det kan gjøres ved å kontakte meg eller andre i ungdomslaget, sier Engan.