Mannen som leder og koordinerer gruppen «Vi invalide», Svein Røsten, er selv høyst oppegående på alle måter. Røsten som opprinnelig kommer fra Hommelvik, er en velrennomert musiker og låtskriver, med blant annet et lengre samarbeid med Ronny Le Tekrø.

Strålende sangglede

Som gruppenavnet forteller, så har de tre sangerne i gruppen sterke fysiske handikap, men musikalsk stråler de og imponerer på hver sin fantastiske måte. Svein Røsten forteller at han ble involvert i dette prosjektet fordi hans egen sønn Lennart, er en av de tre sangerne i gruppen.

Også blant gjesteartistene var det flere som sliter med sterke fysiske utfordringer, men som glitrer av både sang – og spilleglede og imponerende musikalitet. «-Her samler vi ekte artister som syng med hele sæ», sa Svein Røsten, og viste samtidig både sin store respekt og stolthet overfor dem han spiller og synger sammen med.

Tim Scott fremførte sin egen «High hopes» acapella. Foto: Arne-Bjørn Fossen

Selveste Tim Scott

Blant gjesteartistene fantes også internasjonale stjerner. Svein Røsten hadde fått med seg den amerikanske rock – og bluesartisten Tim Scott, som blant annet har skrevet låten «High hopes», som er tittellåten på selveste Bruce Springsteens siste utgivelse fra 2015.  Scott har vært både produsent og gitarist når Røsten har skrevet låter de siste årene. Konsertens store avslutningsnummer var sangen «Dream my dream», som Tim Scott har skrevet til Lennart Røsten.

Barndomsminne fra Vika

Ellers var ikke ukjente, tidligere Rosenborgspiller Erling Næss, også på scenen. Han fremførte selvskrevne sanger, men fortalte også om et noe utrivelig barndomsminne fra Hommelvik. Etter som småguttespiller å ha skåret kampens eneste mål da Strinda slo Hommelvik, endte det med at Trondheimsgutten fikk skikkelig bank av noen eldre gutter fra Hommelvika.

Svein Røsten, også kjent under kunstnernavnet Zevit De Crosten, opptrådte også som soloartist i ulike fargerike kostymer.

Ved en anledning annonserte han en artist, «som ikke e sæ sjøl alltid». «Æ ska gå ut og heint hainn», sa Røsten, hvorpå han gikk ut, for selv å komme inn igjen, ikledd gul fotsid kappe og briller med ledlys.

Duoen Roger Lundberg t.v. og Håkon Renanger sørget for julestemningen. Foto: Arne-Bjørn Fossen

Mange fans

To andre innfødte hommelvikinger entret også podiet i Hommelvik kirke. Roger Lindberg og Håkon Renanger, sørget for kveldens julestemning med «Hei hå nå er det jul igjen» og «Himmel på jord».  «-Sainneli ha du fått med dæ mang fans hit i kveld, Roger», sa Håkon Renanger, og skuet utover en fullsatt Hommelvik kirke, der publikum fikk med seg en annerledes men flott konsert.

Den opprinnelige hommelvikingen Svein Røsten, mannen med de mange kostymer, er primus motor for «Vi invalide». Foto: Arne-Bjørn Fossen