Meningen var å sette opp en egenskrevet familieforestilling, men tiden ble for knapp. I stedet satte revygjengen Aina Kristiansen, Terje Stamnes og Pål Thyholt opp "Førjulslatter i Kimen", som ble en publikumssuksess.

Dobbeltsjekket

- Vi dobbeltsjekket og trippelsjekket billettsalget, og forsto egentlig ikke hva som skjedde. Det endte med at vi måtte sette opp to forestillinger, forteller Thyholt.

Saken fortsetter under bildet.

Pål Thyholt (t.v.) og Thomas Woldseths legendariske sketsj "Auds Garn og Jarn" var et av høydepunktene under lørdagens "Førjulslatter i Kimen". Foto: Frank Skaufel

Rundt 800 billetter ble solgt, og de fremmøtte kunne kose seg med velkjente og prisvinnende revynummer som "Trojansk Hest" og "Auds Garn og Jarn", som Thyholt fremførte med sin faste kompanjong Tomas Woldseth fra Lånkerevyen.

Piaf og Ali Baba

Hommelvik-gjengen Rakel Sivertsen, Marit Hammer og Aina Kristiansen fra Kvitter fra Knotten underholdt blant annet med den svært fornøyelige "Afrikadamen", Piaf-sangeren som ikke kan uttale "R" og "Itj Sei Det".

Saken fortsetter under bildet.

Jon Lyngstad fortalte om en heller ensporet tilværelse på Hølonda. Foto: Frank Skaufel

Terje Stamnes fra Skatvalsrevyen slo til med noen av sine beste sketsjer, som "Nyveien" og "Ali Baba", og ikke minst med ny og mer tidsriktig tekst til Hans Rotmos "Vårres Jul". Her ble moderne familiekonstellasjoner med mine, dine og våre barn samt fedre som kommer og går, satt inn i en humorfylt julekontekst .

Trygd på Hølonda

I tillegg ble forestillingen krydret med to karer fra Skaun Artikailleri, Jon Lyngstad og Ole Magnar Morken. Begge er prisvinnere fra Høylandet, og fremførte monologer som fikk folk til å gapskratte. Høydepunktet var nok Lyngstads "Gaustad", som skildret en heller snever livssituasjon på Hølonda hvor de månedlige trygdeutbetalingene hittil er høydepunktet i livet.

- Vi vurderte lenge hvem vi skulle spørre, og endte opp med Ole Magnar og Jon. Vi er kjempefornøyde med at publikum her i Stjørdal tok så godt i mot dem, sier Thyholt.

Travelt år

I 2018 skal trioen Thyholt, Stamnes og Kristiansen jobbe videre med familieforestillingen som skal presenteres neste desember. I tillegg skal teatergruppen Jernteppet, hvor de også er involverte, sette opp en teaterforestilling utpå våren. For Thyholt er det også klart for en ny Lånkerevy på høstparten.

- Det blir et travelt år, men vi gleder oss til å komme i gang med skriving og øving på nyåret. Prosessene i forkant like morsomme som å stå på scenen, sier Thyholt.