I august 2018 er det klart for en ny Byfest i Stjørdal, og arrangørene har ambisjoner for hvem som skal bli hovedattraksjoner.

Ikke klart

Festen skal arrangeres fra 11. til 18. august, og i fjor var Jarle Bernhoft og Violet Road hovedattraksjonene. Neste år kan det blir internasjonale størrelser.

- Vi har jobbet med hvem vi ønsker, men per nå er det ikke klart. Vi håper å få artister på plass på nyåret. Vi jobber både med nasjonale størrelser og internasjonale artister, men som sagt er ingenting avgjort, sier Jarle Førde, kultursjef i Stjørdal.

Evaluering

Styringsgruppen for Byfest Stjørdal 2017 har, sammen med alle de involverte arrangører under paraplyen, benyttet høsten til å evaluere Byfest Stjørdal som ble avholdt sist august. Førde er klar etter oppsummeringen.

- Det har kommet frem momenter som kan forbedres, men alle er enige i at pilotprosjektet ble en stor suksess. Og ikke minst; alle ønsker å videreføre festen, sier han.

- Styrker organiseringen

Mange av arrangørene er allerede godt i gang med planlegging av neste års aktiviteter og Etat kultur vi selvsagt være sentral i gjennomføringen, selv om etaten vil måtte spille en litt mindre rolle nå enn ved pilotprosjektet. Det betyr at organisasjonsmodellen er under lupen.

- En sak vi har diskutert er ønsket og behovet for å styrke organiseringen av byfesten, og kultursjefen har fått i oppdrag å utrede ulike løsninger. Vi håper å ha en god organisasjonsmodell klar tidlig i det nye året, sier Førde.