– Nå er vi her i avislokalene for å nå ut til et bredt publikum, vi ønsker innspill og forslag til kandidater for både Ildsjel- og Talentprisen. Forslagsstillerne har ei uke på seg, vi må ha forslagene på bordet vårt innen mandag 15. januar, og da på formiddagen. Forslagene skal gjennomgås og vurderes, og juryen skal konkludere, så vi trenger tiden fra mandag til konserten på lørdag 20. januar, sier Geir Ulseth, prosjektleder for Nyttårskonserten.

Full sal

Det blir 12. gang Halsen Musikkforening står i spissen for Nyttårskonserten på Scandic på Sandfærhus. Et svært populært arrangement som samler et publikum på rundt 800. Ingen tvil om at mange kommer for å høre dyktige Halsen Musikkforening, men samtidig er noen der for å få utløst spenningen, hvem får årets priser.

– Ildsjelsprisen er et samarbeid mellom Den danske bank og Halsen Musikkforening. Prisen, gitt av Den danske bank, er på 10 000 kroner, samt diplom og blomster. Talentprisen er et samarbeid mellom musikkforeninga og Bladet. Så ønsker vi da nå forslag på kandidater til begge prisene, sier Ulseth.

Her er ildsjelene

– Den første som fikk Ildsjelprisen var Stein Larsen i Sceneservice, året 2006. Så fulgte i årene etter, Astrid Vikaune, Ole Stene, Jostein Kroglund, Harald Vinge, Sceneteknisk apparat i Steinvikholm musikkteater, Halsen Musikkforening, Lånke kultur, Arve Haugen, Bernt Eigil Øhren, og Rune sagen fikk den i fjor, sier Ulseth.

Ulseth minner om at 1. nyttårsdag åpnet Kronprins Haakon Magnus «musikkorpsenes år», etter at kulturministeren noe tidligere utropte 2018 som musikkorpsenes år.

– Kronprinsen er musikkorpsenes høye beskytter, så mitt håp her er at vi får noen gode forslag eller nominasjoner på person eller personer som har gjort en innsats for korpslivet i Stjørdal. Klart det ville vært flott å dele ut en Ildsjelspris til noen som har gjort en innsats for korpslivet. Dette bare som en idé, for vi vil ha innspill på en kandidat som fortjener en ildsjelspris, og her er det et bredt spekter med områder å være ildsjel innenfor. Vi vil ha forslag vi, sier Geir Ulseth.