Biskopen benyttet anledning til å håndhilse på alle som hadde møtt opp for å bli kjent med henne på sitt første offisielle møte med Stjørdal prosti, og å spise pizza og drikke brus i et fullsatt Lånke menighetshus fredag kveld.

Løst og ledig

Trine Mette og Jon Uthus bidro med sang, og det hele ble bundet løst og ledig sammen av prost Dagfinn Slungård. Stemningen var avslappet og uformell, og alle som ville fikk tatt en prat med kirkens overhode i Midt-Norge.

- Dette er kjempehyggelig, og jeg setter stor pris på at menigheten arrangerer et åpent møte hvor alle kan komme, sier Finnset til Bladet.

Den omgjengelige nordlendingen fra Sørreisa jobbet i Strinda Prosti en kort periode frem til hun ble utnevnt som ny biskop i Nidaros september i 2017. I løpet av den nærmeste tiden vil hun gjeste alle prosti i bispedømmet, og fredagen var i sin helhet avsatt til å besøke Stjørdal prosti.

- Lærerik dag

På programmet sto både møter med fellesrådsledere, kirkeverger, prester og andre ansatte og gudstjeneste i Stjørdal kirke i Kimen, før det hele ble avsluttet med folkekirkefesten i Lånke menighetshus.

- Det har vært en lang dag, men den har vært lærerik, innholdsrik og hyggelig. Jeg har fått lære mer om forskjellene mellom kommunene, og de utfordringene de jobber med. I tillegg har jeg lært mye om hvor sterk tilknytningen er til folkekirken, og eierskapet til de lokale kirkene. Det er godt å høre, sier biskopen.

Finnset trekker frem kirkebygget i Kimen.

- Værnes kirke er et smykke i seg selv, mens den nye kirken er et spennende bygg som ligger hvor folk oppholder seg. Den vil fylle ulike behov for felleskap og kontakt.

Tromsø eller Rosenborg?

Fra scenen i Lånke menighetshus fortalte Finnset om oppveksten i Sørreisa, og reisen hun har tilbakelagt fra tiden som student ved Menighetsfakultetet på 1980-tallet, årene som prest ulike steder i Nord-Norge frem til utnevnelsen som biskop i Nidaros i fjor.

- Da jeg ble spurt om Nidaros, var det vanskelig å si nei. Kirken har sagt det der får du til, og så sier jeg til Vårherre at du må ordne resten. Jeg trives veldig godt som biskop, og har blitt godt tatt i mot.

Finnset ble på scenen utfordret om ulike tema, og fortalte at hun heller spiser mølje enn Pizza Grandiosa og at ski var å foretrekke fremfor fotball. På spørsmål om hvilket av fotballagene Tromsø eller Rosenborg hun holder med, slo de diplomatiske ferdighetene automatisk inn.

- Ingen av lagene, svarte en smilende Finnset, til stor latter i menighetshuset.