Terje Stamnes har i en årrekke vært en av drivkreftene bak Skatvalsrevyen, og er minst like aktiv denne gangen. Han forklarer navnet ”No sjø” på årets revy på denne måten:

- Navnet kom vi på under ei samling tidlig i høst. Da hadde vi ikke helt kommet oss over sjokket vi mottok under en blåtur vi hadde i mai. Da fikk vi nemlig beskjed om at vår mangeårig teknisk ansvarlig og lysmann Jan Roger Fundtaunet plutselig og helt uventet hadde gått bort. Det satte oss helt ut, forteller Terje.

Lysmann Jan Roger var en hedersmann for Skatvalsrevyen, en som alltid stilte opp og var først ute på alle samlinger og øvinger. Kaffen hadde han klar når nestemann dukket opp.

- Vi hadde det tungt med å komme i gang i høst. Da var det noen som sa ”No sjø” er vi i gang. Dermed ble det navnet på årets revy. For Jan Roger var Skatvalsrevyen livet hans de siste årene. De etterlatte donerte da også lysutstyret hans til revyen, sier Terje.

Det som skjer i verden

Uten at Terje Stamnes vil røpe for mye omkring innholdet i årets Skatvalsrevy, lar han det skinne gjennom at flere av numrene tar opp det som skjer rundt i verden. I tillegg er forskjeller blant folk tema for noen av numrene.

– Du må ikke være skatvalsbygg for å få med deg poengene i revyen. Dermed bør denne revyen være noe å oppleve for alle, forteller Terje ivrig mellom øvingene på et par av numrene.

For gjengen i Skatvalsrevyen øver intenst og hele tre ganger i uka fram mot premieren. Nytt i år er tre ungdommer fra ungdomsrevyen som er med. Det er Jonas Walberg (15), Frøya Jørgensdatter (14) og Hilmar Jacobsen (16).

– Det er på tide å slippe til oss ungdommer i voksenrevyen! Vi øver bare en kveld i uka, nemlig om søndagene. Det er nok for oss, for vi klarer å lære oss tekstene mye raskere enn de andre. Dette er noe vi storgleder oss til, for vi har overhodet ikke scenenerver, humrer de tre nykommerne.

Ny instruktør

Ninni Kristine Austad fra Hommelvik er ny instruktør denne gangen i Skatvalsrevyen. Terje Stamnes har gått og ønsket seg henne som instruktør i flere år. Først i år passet det.

Da vi besøkte revygjengen under en av øvelsene tidligere denne uka, var Ninni Kristine i full gang som instruktør, med tydelige tilbakemeldinger og mye latter.

– Dette er veldig artig. Gjengen i Skatvalsrevyen er modige og rause og kommer med mange ideer. Vi er enige om at vi sammen skal lage den beste revyen, forteller den nye instruktøren.

Billettsalget i gang

Leder i Skatvalsrevyen Lill Wenche Welle forteller at billettsalget til årets Skatvalsrevy, starter allerede mandag kommende uka. Da tas det i mot telefonbestillinger.

Torsdag selges det billetter direkte på Skatval samfunnshus om kvelden, mens det fra fredag er mulig å sikre seg billetter hos Skatval Landbrukslag eller Pili Frisør i Domusbygget i Stjørdal sentrum.

– Skatvalsrevyen har tatt over drifta av Skatval Samfunnshus de to neste årene. I romjula arrangerte vi en fest som ga oss hele 58.000 kr i overskudd. Sist sommer malte vi huset utvendig med to strøk i løpet av ei helg. Årets revy engasjerer totalt 200 personer med stort og smått, sier Wenche.

”No sjø” spilles fem lørdager på rad etter premieren fredag 9. februar, og en pensjonistforestilling søndag 18. februar. I tillegg til revy i to akter med mellom 20 og 24 nummer blir det servering av mat og muligheter for kjøp av godt drikke. Skatvalsrevyen er en helaften for alle som sikrer seg billett.