– Dette var min idé, da jeg må fullføre et slikt prosjekt for å gå ferdig masteren min, sier Anne Birgitte Bouwhuis Røkke.

Ikke nok med at Bouwhuis Røkke er prosjektleder for stykket, hun befinner seg også i hovedrollen som har samme navn; Carmen. Det vises i Bruket kulturhus i Hommelvik torsdag kveld.

Begynte rett over jul

Bouwhuis Røkke forteller at det er mange ressurssterke mennesker på rollelisten, og at skuespillerne akkompagneres av kor fra konservatoriet og studentersamfunnet.

– Vi begynte med regiprøvene rett over jul, så vi har bare hatt noen uker på oss. Likevel har det gått veldig bra, sier hun.

Hun anser det store prosjektet som en fin måte å slå sammen lærerkreftene som finnes, i tillegg til å få inn folk fra alle miljøer.

– Det er en del lokale folk som deltar i stykket, men vi har også folk fra overalt i landet

– Carmen var forkastelig

Da Carmen premierte i Paris i 1874, ble stykket ansett som forkastelig av samfunnet. Bouwhuis Røkke mener at det skyldes fremstillingen av kvinnene.

– Carmen viser kvinnelige smuglere og prostituerte. På den tiden ble det karakterisert som umoralsk, sier hun.

Bouwhuis Røkke forteller at selve sigøynerkvinnen Carmen minner litt om en femme fatale, i hennes søken etter kjærlighet.

– Hun har et ønske om å være fri, og ikke la seg styre av noen. Carmen møter en mann som hun tror hun kan styre, men det går ikke som planlagt.

Hommelvikingene møter alltid

Bouwhuis Røkke valgte nettopp dette stykket fordi det kan vises i kortversjon, men hun begrunner valget med en personlig hensikt.

– Jeg har alltid drømt om å spille Carmen. Operaen er veldig spiselig for publikum, da den har musikk som alle kjenner til fra før. Selv om de ikke er klar over det.

Prosjektlederen er ikke bekymret for oppmøtet.

– Vi har solgt en del billetter på forhånd, og kjenner jeg hommelvikingene rett så blir det ikke folketomt. De møter alltid!