– Vi har akkurat hatt oppstartsmøte på prosjektet. I vinter og sommer skal tre profesjonelle scenekunstnere ha gjesteopp-hold på Lokstallen. De skal lage en teaterforestilling med arbeidstittel «Kunne jeg fått det jeg ville visst jeg ba om det». Et stykke som skal omhandle femininitet, seksualitet og kvinnesyn, sier Mari Moe Krysinska, i enhet kultur i Stjørdal kommune.

Skape aktivitet i Lokstallen

Det er kulturetaten som har fått tildelt pengene fra Norsk kulturråd, og pengene skal gå til å skape aktivitet i Lokstallen.

– Vi lagde dette prosjektet i fjor vår, og søkte midler på bakgrunn av det. Lite visste vi den gangen at temaet skulle bli å aktuelt som det er nå.

– Hvem er det som skal gjennomføre prosjektet?

– Det er Katja Brita Lindeberg, Madeline Brandtzæg Nilsen og Camara Joof. Katja er en av landets mest kjente profiler fra friteatret, og har vunnet flere nasjonale utmerkelser. Hun har flere ganger gjestet Lokstallen med forestillinger og workshops. Madeleine er kjent fra Trøndelag Teater og Rababrateatret, mens Camara er dramatiker og scenekunstner basert i Stockholm. Hun er for tiden husdramatiker på Dramatikkens hus i Oslo.

Saken fortsetter under bildet.

Mari Moe Krysinska er glad for at Lokstallen har fått penger til å gjennomføre mer aktivitet i Lokstallen. Foto: Bjørn Fuldseth

Workshop med ungdom

– Hva skal de gjøre i Lokstallen?

– De ønsker etter hvert å få innspill og å kjøre workshops med ungdom på Stjørdal, og håper å kunne involvere og provosere! Forestillingen blir utviklet og basert på virkelige intervjuer og samtaler med kvinner fra Stjørdal og resten av landet.

Teaterstykket skal ha premiere i Loksatallen den 2. oktober. Etter det skal det spilles i Trondheim, Oslo og resten av landet.

– Det vil også bli god anledning for dramainteresserte jenter og kvinner til å slenge seg med på dette prosjektet, sier Mari Moe Krysinska.