– Dette er en oppadstormende artist som har hatt utsolgte konserter i Oslo. Jeg er sikker på at det blir en fantastisk opplevelse, og hun har med seg strykere også, sier kulturarbeider Heidi Beitland i Kimen kulturhus.

Konserten med Amanda Delara i Vektersalen finner sted torsdag 25. januar.

Oppdaget i ung alder

Det er ungdommene i arrangørgruppa Trass U18 som har booket det norsk stjerneskuddet. Trass U18 er et samarbeid mellom Kimen kulturhus, Carbon fritidsklubb, Olavshallen og Kultursenteret ISAK. Ungdommene i gruppa er engasjert til å arrangere flere konserter for unge.

Amanda Delara skal for øvrig holde konsert i Olavshallens lille sal fredag 26. januar, dagen etter hun har stått på scenen i kulturhuset i Stjørdal.

– Responsen så langt har ikke vært all verden. Det var solgt litt over 30 billetter fredag ettermiddag, og nå må ungdommene kjenne sin besøkelsestid. Det er mange jeg har snakket med som ikke vet hvem Amanda Delara er, men de har hørt sangene hennes. Hun kommer til å bli en kjempestor artist, så det er absolutt verdt å få med seg denne konserten, mener Heidi Beitland.

Amanda Delara er oppvokst i Nes og var ikke mer enn tenåring da hun begynte å skrive egen musikk. Sommeren 2016 ble hun oppdaget av artistprogrammet til Red Bull Sound Select, noe som resulterte i utsolgt konsert på Parkteatret hvor hun delte scenen med britiske Dua Lipa.

Hennes første singel «Paper Paper» ble raskt A-listet hos P3, og Delare hadde i fjor mange opptredener på ulike festivaler både i Norge og utenlands.

Ungdommer arrangerer

– Det er ungdommene i Stjørdal som står for booking, markedsføring og gjennomføring. Det er hengt opp plakater, vi har vært på besøk til ungdomsskoler og videregående skoler i Stjørdal sentrum og brukt sosiale medier. Men det viser seg at det er vanskelig å selge billetter. Det er den samme tendensen nå som da Cezinando var i Kimen i fjor. Da kom det rundt 150 ungdommer, mens konserten hans i Olavshallen var utsolgt. Det går litt tregere i Stjørdal enn i Trondheim, forteller Heidi Beitland.

– Og selv om konserten i utgangspunktet er for ungdommer, så er det selvfølgelig lov for voksne å komme også, legger hun til.

Billetter til konserten med Amanda Delare fås kjøpt på hjemmesiden til Kimen kulturhus.