Det var nyhetsredaktør Jon Håkon Slungård som delte ut Bladets talentpris. Da han entret scenen, visste ikke mange andre enn juryen hvem som skulle få denne prisen, som ble delt ut for 16. gang. Han poengterte at det manglet ikke på gode kandidater også denne gangen.

-Vi landet til slutt på en verdig vinner, sa Jon Håkon Slungård før han leste opp juryens begrunnelse. Der het det blant annet:

”Interessen for sang og musikk kom tidlig. Allerede i fire- femårs alderen viste prisvinneren en spesiell interesse for musikk. I løpet av årene i kulturskolen ble etter hvert klart at sang var den riktige retningen. Fra 15 års alderen ble prisvinner elev ved operaskolen i Stjørdal, og her ble interessen for klassisk sang/opera for alvor fremtredende.

Prisvinneren har i mange år senere vist en klar og stø kurs for å nå målet om å bli virkelig god. Hun var ferdig på musikk og dans ved Ole Vig vgs i 2010. Deretter fulgte et år på musikklinja ved Birka folkehøgskole i Sverige. I 2012 ble hun tatt opp som student ved Barratt Due musikkinstitutt, og ble ferdig utdannet med bachelor i utøvende musikk i 2016.

Prisvinneren er nå student ved Operahøgskolen i Stockholm og er således nær ved å fullføre sin musikkfaglige utdanning og få full uttelling for sitt talent.”

- Bladets musikkpris i 2018 går til Kine Sandtrø, kunne nyhetsredaktøren avsløre.

I Kine Sandtrøs fravær var det hennes mor, Katrine Sandtrø, som mottok Bladets talentpris av nyhetsredaktør Jon Håkon Slungård fra scenen.

Mottok enda en pris

Kine selv var dessverre ikke være tilstede i salen. I hennes fravær var det Kines mor, Katrine Sandtrø som kom opp på scenen og mottok blomster, diplom og en prissjekk på 10.000 kr på datterens vegne.

- Kine er i Malmø i kveld og mottar en annen pris der. Seinere i kveld drar hun tilbake til Operahøyskolen i Stockholm. Hun ble kjempeglad da vi snakket sammen på telefonen forleden dag, og jeg kunne fortelle henne at hun er årets vinner av Talentprisen. Hun ofrer alt for tida, for å bli en god operasanger. Til sommeren skal hun både på en USA-turne og en turne rundt i Sverige, kunne Katrine Sandtrø fortelle etter prismottakelsen.

Ildsjelprisen

Noe seinere under Nyttårskonserten entret Rolf Einar Pedersen, banksjef i Danske Bank scenen. Han delte ut Ildsjelprisen.

-Denne prisen deles ut i samarbeid mellom Halsen Musikkforening og Danske Bank. Prisen ble første gang delt ut i 2006, og det er i år 12. gang prisen deles ut, sa Rolf Einar Pedersen.

I denne juryens begrunnelse for valg av årets prisvinner het det bl.a.:

”Vinneren av prisen Årets Ildsjel er virkelig et eksempel til etterfølgelse og motivasjon for andre. Over mange år har årets prisvinner stilt opp med stor uegennyttig innsats til beste for innbyggerne.

Han jobber nesten døgnet rundt med alt mulig i bygda. På dagtid er han vaktmester og altmuligmann.

Kveldene og hver helg har han jobbet i en årrekke med dugnad i bygda. Lista er lang over hva han har bidratt med”, leste Rolf Einar Pedersen opp før han ga mange eksempler på hva årets prisvinner har bidratt til.

- Kjære publikum, det er en stor glede å tildele Ildsjelprisen til Olaus Dalsplass, sa Rolf Einar Pedersen.

Også Olaus Dalsplass fra Færbøgda, mottok blomster, diplom og en prissjekk på 10.000 kr.

Kveldens konferansier rådmann Anne Kathrine Slungård intervjuet prisvinneren fra scenen, og passet samtidig på å takke han for alt han har bidratt med for Stjørdal kommune.

Selv fikk vi en kort prat med prisvinneren rett etterpå.

- Dette var bedre enn å få en telefon fra Norsk Tipping. Jeg vil takke alle som har bidratt til at jeg ble tildelt denne prisen. Jeg er priviligert som kan stå på for andre. Selv om jeg er blitt 66 år, har jeg ingen paner om å gi meg med å hjelpe andre, fra barna i barnehagen til de eldre på bosenteret. Jeg omgås mange gode og dyktige kolleger i jobben min, og har det flotteste yrket jeg kan tenke meg, sa Olaus Dalsplass.