Kristian Sæther spilte på Nordic Alpha. Nå heter laget "Epiphany Bolt", det samme som organisasjonen som nå sponser dem.

Vant Gigacon

-  Laget er en sammensettning av tre spillere fra "Riddle" og tre spillere fra "Nordic Alpha", disse to lagene tok 1. og 2. plass på Overwatch turneringen under Gigacon for to uker siden, forteller Kristian Sæther som til vanlig jobber som automatiker hos GK Trondheim.

- De som spiller på laget mitt er Jonas "AverageJonas" Navarsete (Main tank)Kristian "Tricky" Kovacs (Off-tank),Petter "Dave" Stenhaug (DPS),Kristian "Rikku" Sæther (Support),Birger Kristian "Liesin" Lie Bjringsøy (DPS),Tobias "Globe" Klipper (Support).

Lagkameraten ONIGOD ble plukket opp av topplaget REUNITED og spiller nå i Korea.

Her skriver Gosy, den største Overwatch-siden, om at Ephany Bolt har skaffet seg et nytt lag i Norge.

På høyt nivå

- Hvordan har dere blitt så gode i Overwatch, et helt nytt spill, utkommet i 2016?

- Grunnen er at alle på laget har erfaring fra å spille på høyt nivå i andre spill, som blant annet "Team Fortress 2" og "Counter-Strike". På grunn av at vi er et lag hvor alle stoler på hverandres ferdigheter, har fokuset vært å få kommunikasjon og samarbeid på plass. Det er viktig at alle har samme bildet i hodet av hva vi skal gjøre i spillet som et lag. Dette kan være alt fra hvordan vi posisjonerer oss før motstanderne kommer, til hvem vi skal prioritere å ta ut først når kampen begynner.

- Hva betyr det å få kontrakt?

- Det å spille for Epiphany Bolt er for oss som spillere en kjempe bra mulighet til å bli bedre, vi har mulighet til å delta i mange flere turneringer, innlands og utenlands, hvor vi kan bli bedre og få mye erfaring samtidig som vi representerer organisasjonen.

Det er flere organisasjoner i Norge med egne lag, men Epiphany Bolt er en av de største.

Hva organisasjonene tilby lag som det Kristian Sæther og de varierer veldig. Men Sæther er fornøyd med det de har fått med i kontrakten.

Spillingen begynner også å kaste av seg noen små penger for Kristian og de andre. Premien de vant i Gigacon på Exporama i Oslo var 20.000 kroner.

Konkurranseinstinkt

-  Grunnen til at jeg spiller Overwatch er rett og slett på grunn av jeg synes spillet er morsomt i utgangspunktet. Samtidig som at jeg har et enormt konkurranseinstinkt. Nå er målet å være en solid spiller som lagkameratene mine alltid kan stole på, sier Kristian.

- Hva tenker du om de lokale LANene?

- Jeg har desverre ikke deltatt på KeyLAN, jeg har gjerne skulle gjort det, men arbeid har vært hektisk og jeg har brukt opp feriedagene mine på større turneringer i utlandet. Jeg har deltatt på hvert SelbuLAN siden 2012, det har rett og slett blitt en tradisjon, og det er litt lettere å delta på dette LANet siden det er lagt til en helg.

Miljø

- Jeg er glad for at det er et miljø for spilling rundt stjørdalen. Det er kjempe bra at data- og spillinteresserte tar initiativ til å lage slike arrangement slik at alle likesinnede kan samles og rett og slett bare ha det artig i noen dager. Det e bestandig bra stemning på små lokale LAN på grunn av at det er vennegjenger som drar dit sammen og sitter ved siden av hverandre.

Overwatch

Overwatch er et samarbeidsbasert skytespill i førsteperson.

Seks spillere velger mellom en rekke unike figurer før dere sendes i kamp mot et annet lag. Og under spillet skal laget forflytte en "payload", ei vogn.  Det angripende laget skal ta kontroll over et visst antall punkter. Det forsvarende laget må hindre dette i å skjer.

Spillerne har ulike roller, og for eksempel en "Tank" er noen som tåler mye. Den som spiller Main Tank er den som skal ta imot det meste av prosjektiler, Off Tank er den som skal avlaste Main Tanken slik at han ikke er helt alene om den oppgaven.

God stemning på KeyLAN