Gjengen bak Dansehelga på Prestmoen Kulturpark har støpt nytt og finpusset dansegulvet og er klar til å innvie Byfesten med revysprell og danseband.

De skal danse seg inn i Byfesten med Dansehelga på Prestmoen Kulturpark. Det er Stjørdal Arrangement og dansebandet Jhohans som står bak nykommeren «Dansehelga på Prestmoen Kulturpark».

Karene som står bak Stjørdal arrangement har de siste dagene støpt 180 kvadratmeter nytt dansegulv og lagt siste finpuss slik at folk kan ta på de nye danseskoene og nyte dansemusikken fra Elevtuns Orkester, Full rulle, Jhohans og Ingemars.

Revy og gode artister

Det er den velkjente kulturparken eller westernbyen i utkanten av Prestmoen, nermere bestemt på Ydstines, hvor Danshelga skal foregå.

Her har de plass for godt og vel tusen gjester hver kveld, og alle konserter og dansing skal foregå under tak.

Dansebandet Jhohans er medarrangør men skal også spille under hele helga.

– Vi er ikke væravhengig, men vi satser på fint vær ja, sier Jan Ivar Stræte i arrangementskomiteen.

Sammen med Terje Kjesbu, Reidar Berdahl og Kurt Berg legger han siste finpuss på dansegulvet og sjekker at alt er på plass til artister og dansepublikum kommer.

I samarbeid med Jhohans har de sydd sammen en rikholdig program som i tillegg til nevnte band også inneholder artistnavn som Sigmund Sæther på trekkspill, Wanja Løvø, Siri Bones og Morten Teigen på sang.

Populært hos ungdom

Her blir det dansefest med skjenkerettigheter både fredag og lørdag.

På tidlig lørdag ettermiddag er det familieforestilling med både konsert og revyinnslag fra Lånkerevyen, Sagatunrevyen og Skatvalsrevyen. Arrangøren lovert at det blir artig med mye gode revyinnslag.

– Til tross for at vi satser på godt vær skal vi sette opp telt utendørs også. Under helga er det salg av mat som hamburger og vårruller. Vi har også satt 18-årsgrense på grunn av skjenkebevilling, sier Stræte.

Karene håper at det kommer både ungdom og godt voksne til Dansehelga.

De har konstatert at dansebandmusikk har blitt stadig mer populært blant ungdommer også.

Billettsalg

Allerede er det solg en del billetter, men Stræte ber stjørdalinger om å hive seg rundt og sikre seg billetter til Dansehelga.

Billetter får de tak i via Kimen Kulturhus sin billettside.

– Odd Arne Halaas er konferansier. De som trenger ledsager får med det gratis om de viser ledsagerbevis. Jeg vil også poengtere at det er tilrettelagt for rullestolbruk her. Det får vi en del spørsmål om, sier Kurt Berg.

Arrangøren opplyser at det blir mulighet for å betale både med kontanter, kort og med Vipps under arrangementet på Prestmoen kulturpark.