Arne Rasmussen har bidratt som teknisk crew under Blues In Hell i nærmere 20 år.

Han er positivt overrasket etter flyttingen innomhus.

– Topp miljø

Dansken som kom til Norge i 1980, bodde i Stjørdal mellom 1985 og 2013. I dag har han bopel i Viggja i Skaun kommune, trosser sine syv ryggoperasjoner og trør til påny.

– Jeg likte atmosfæren på Hell stasjon, men det har blitt virkelig bra her inne på hotellet, og. Det må jeg si.

Den røslige bidragsyteren omtaler seg som alt-mulig-mann. Han sto over de årene Hell Music Festival regjerte grunnen.

– Det må være blues for min del, sier Rasmussen.

Tross uføretrygdet tilværelse grunnet ryggutfordringene, tar Arne gjerne i både to og tre tak – langt grunnen mer enn kroppens forfatning tillater, innrømmer han.

– Jeg får meg ikke til kun å dirigere andre, jeg tar et tak selv, og – selv om ryggen skriker nei. Nå er jeg ganske tom, fortalte Rasmussen til Bladet.no mens konsertene pågikk på samtlige scener lørdag kveld. Han var med å tilpasse dem alle.

– Forberedelsene tar til allerede i april. Vi er en kjerne på ti personer. Miljøet er topp, i år har vi også en rekke nye hjelpere. Jeg tar av meg hatten for folks innsats. Samtidig er festivalsjef Kjell Inge Brovoll flink til å se alles bidrag. Han vet hva vi gjør, sier han.

Johnny Hoy & The Bluefish

Selv trekker Ramussen fram Blues Brothers i 2012 som sitt foreløpige festivalhøydepunkt.

– Det var helt vilt. 1.300 stykker inne i teltet beregnet for 1.000. Blues ligger mitt hjerte nærmest. Johnny Hoy & The Bluefish er blant årets favoritter, smiler han.