I den lune – lyssatte kirka satte det rutinerte og solide koret DeKor høytidsstandarden da de åpnet konserten med å synge Tenn lys. Videre fortsatte de på norsk med Det lyser i stille grender, og det var akkurat som koret spredte litt julemagi utover i kirka.

Publikum, som hadde stått i lang kø for å sikre seg plass i kirka, fikk servert ei god rekke med klassiske julesanger som Nordnorsk julesalme, En stjerne skinner i natt og Romjulsdrøm.

Solide solister

Korets Eva Lundemo var gjennomgående solist i konserten, med desidert høydepunkt i finalen med Christmas time sammen med Gunnar Fundtaunet. Jan Tore Stokkes versjon av Long december night og Guttorm Tidemanns Et ord vart lys må også nevnes. Solide karer som koret må være stolte av.

Innertier om en skulle velge kun en adventskonsert, og det var det sikkert mange som viste fra tidligere år. DeKor hadde sin første julekonsert i 1994 i følge kormedlem Kari Stensen. Hun kvitterte sin 24.konsert med å synge solo under Mariavise og Mitt hjerte alltid vanker.

Musikere fra bygda

Det er Jeanette Paulsen som dirigerer DeKor og under julekonserten fikk de musikalsk hjelp av Martine Stenmo på fløyte, Elin Eilertsen på piano, Arne Skognes på trommer, Helge Johansen på bass og Jan Reppe på gitar.