Mer penger til bluesfestival

Enstemmige kulturpolitikere i Stjørdal vil øke pengestøtten til Blues in Hell.

MAGIC MIRRIOR: Speilteltet Magic Mirrior er an av attraksjonene på den nye bluesfestivalen på Hell. I september kommer Magic Mirrior tilbake.

MAGIC MIRRIOR: Speilteltet Magic Mirrior er an av attraksjonene på den nye bluesfestivalen på Hell. I september kommer Magic Mirrior tilbake.

DEL

En enstemmig komité kultur anbefaler også at kommunen garanterer for en halv million kroner i lån til bluesfestivalen slik som i fjor.

Dette er tredje året festivalen Blues in Hell gjennomføres. Årets festival går av stabelen på Hell første helga i september.

VERDIFULL

Kulturpolitikerne karakteriserer festivalen Blues in Hell er en verdifull festival for både Stjørdal og hele regionen med sin rendyrkede musikalske profil.

Men en slik festival betinger store tilskudd fra det offentlige og det private for å kunne ha et positivt økonomisk resultat.

Siden festivalelen nå er inne i sitt tredje år, synes en enstemmig kulturkomité at det er naturlig å øke det årlige tilskuddet fra kommunens side. Festivalen har fått 200.000 kroner i støtte fra kommunen de to første årene. Nå vil rådmannen øke til 250.000 kroner. Torsdag avgjør politikerne i formannskapet bluessøknaden.

Årets festival er budsjettert et overskudd på 239.600 kroner. Rådmannen vurderer budsjett og publikumsanslag for årets festival som nøkternt og i tråd med festivalens profil.

OVERSKUDD I ÅR

Festivalen gikk med et underskudd på 186.641 i fjor. Årets budsjett betinger økte tilskudd fra det offentlige og fra private. Bluesfestivalen har fått et tilskudd fra kulturrådet på 100.000 kroner til årets festival og signalene fra Nord-Trøndelag fylkeskommune er positive. Når det gjelder private sponsorer, er flere avtaler på plass allerede.

En lånegaranti på 500.000 kroner til bluesfestivalen, vil medføre liten risiko for kommunen, konkluderer rådmannen.

Artikkeltags