Tirsdag åpner Stjørdal Tannhelsesenter i nyoppussede lokaler i Kjøpmannsgata 34. Tre tannleger og to tannhelsesekretærer står da klare til å ta imot nye pasienter.

– Det er til dels stor tannlegemangel i distriktet, og flere av de kommunale klinikkene vi har vært i kontakt med har måttet avvise pasienter på grunn av kapasitetsmangel. Derfor har vi også inntrykk av at det blir godt mottatt at kapasiteten i kommunen blir utvidet med at vi etablerer oss, sier Arne Henrik Finnanger, som er tannlege, og som driver klinikken sammen med Sverre Schjetlein.

Bred kompetanse

Det er ikke bare vanlig tannhelse med tradisjonell boring og lignende som utføres hos Stjørdal Tannhelsesenter.

– Det blir stadig større etterspørsel etter kosmetiske inngrep på tennene. Både tannbleking og det å få satt på nye kroner på slitte tenner, blir stadig mer utbredt. Etter hvert kommer det også til å starte en tannpleier hos oss som tar seg av skader og sykdommer i tannkjøttet, sier Finnanger.

Lystgass

Selv har Arne Henrik Finnanger god erfaring med bruk av lystgass under behandling.

– Det er mange pasienter som er redde for å gå til tannlegen, og da har en behandling med hjelp av lystgass vist seg å være effektivt for mine pasienter. For mange forsvinner tannlegeskrekken helt etter noen behandlinger, sier Arne Henrik Finnanger.