Mandag lanseres den ferske biografien over Jon Leirfall. Tirsdag kveld kan interesserte høre mer om Leirfall og arbeidet med boka under et åpent møte som historielaga og mållaget inviterer til på biblioteket i Stjørdal.

Hit kommer selvsagt forfatteren historiker Kjell Håve som har skrevet Leirfall-biografien og forlagssjef Jan Kløvstad. Forfatteren vil selvsagt signere den ferske boka.

Også folk som kjente Jon Leirfall vil være til stede sammen med representanter fra Senterpartiet, fra Stjørdal kommune, fylkeskommunen og fylkesmannsembetet.

Senterparti-høvdingen og forfatteren, stortingsrepresentanten, gårdbrukeren og kulturpersonligheten Jon Leirfall fra Hegra satt på Stortinget 24 år fra 1945 til 1969.

Jon Leirfall døde i 1998 nesten hundre år gammel. Han er begravet på kirkegården i Hegra.

Hegrasbyggen ble tildelt flere utmerkelser for sin innsats i politikk og kulturliv. I 1969 ble Jon Leirfall slått til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Han fikk Norsk kulturråds pris for lokalhistorie i 1979.

Historiker, forfatter og stjørdaling Kjell Håve (61) har skrevet biografien om Jon Leirfall. Håve har arbeidet med stoffet i flere år. Han har også deltatt i flere lokalhistoriske bokverk i Stjørdals-dalføret.

Jon Leirfall var en av Senterpartiets fremste politikere gjennom tidene. Leirfall var særlig kjent for sin humoristiske sans. Han hadde en skarp replikk og penn som han ofte benyttet seg av i politikken.