Tommy Reinås har spurt ordføreren om gasskula mange ganger.

Nå stiller han spørsmål om når ny leieavtale skal være ferdig.

Han vet svaret, men ser ingen annen måte å få avvikling av gasskula på dagsorden.

Vil ha saken til behandling

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få satt i gang den politiske prosessen med å få avviklet gasskula. For Miljøpartiet de Grønne, sitter Gunnar Uglem i Komite plan, men de har ikke initiativrett. Hvordan skal vi få satt i gang en politisk prosess, spør Reinås.

Han lurer på hvor det blir av miljøpartiet SV og hvor det blir av miljøpartiet Venstre, siden de begge er representert i Formannskapet i Stjørdal. Der kan de fremme saker redaksjonelt.

- Det virker som alle i maktblokka stemmer lojalt. Ordføreren liker olje og gass. Han fikk jobb i et oljeselskap før han ble ordfører i stedet, og jobbet for Ola Borten Moe for oljens sak, sier Reinås.

Vet svaret, spør for å påvirke

Reinås vet at leieavtalen skal reforhandles før første juli, men spør likevel. Han sier han skjeden møter folk som ønsker at gasskula skal være der. Likevel tror han det er urealistisk å få stoppet prosessen før første juli uansett.

- Det er viktig at saken kommer på dagsorden så vi kan påvirke innholdet i avtalen. Dagens avtale har 2 års oppsigelse. Vi må få til en avtale med kortere oppsigelsesvindu og der regningen med å flytte kula når det ikke er gassvirksomhet i den lenger ikke kommer til kommunen. Når en leietaker flytter ut er det ikke utleieren som betaler flyttelasset, sier Reinås.

Sliter med saken

Reinås sier det er vanskelig å få bevegelse i saken om gasskula selv om det er stort engasjement å bli kvitt kula.

- Jeg sliter litt med saken, med å få bevegelse politisk. Når jeg spurte som innbygger, fikk jeg høre at kommunen ikke tjener noe på å ha gasskula der. Jeg kan ikke helt stille det samme spørsmålet igjen. Men jeg kan heller ikke gi opp, sier Tommy Reinås.