Tre menn ble pågrepet i en væpnet aksjon i Malvik sent søndag kveld. Da Stjørdalens Blad snakket med etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor i 14.30-tiden mandag ettermiddag, satt alle tre fortsatt i varetekt.

– Det er ikke tatt stilling til når de skal dimitteres, sa Sparby.

Ikke funnet våpenet

De tre mennene, to stjørdalinger og en malviking, oppsøkte en stjørdaling på et sted utenfor Stjørdal sentrum søndag kveld.

– Der skal det ha skjedd en voldstildragelse. Det er foreløpig uklart om alle tre var med og utøvde volden, men én av dem peker seg ut som den mest aktive, sier etterforskningsleder Sparby.

Alle involverte kjenner til hverandre og er mellom 20 og 30 år.

Ifølge Sparby skal det også ha blitt truet med et skytevåpen, et håndvåpen, som var godt synlig under hendelsen.

– Vi har ikke funnet våpenet ennå, men vi har en viss formening om hvor det befinner seg, sier han.

Pågrepet i Ytre Malvik

Det ble iverksatt en væpnet aksjon da den fornærmede stjørdalingen tok kontakt med politiet og fortalte om det som hadde skjedd. Både politi fra Nord- og Sør-Trøndelag deltok i aksjonen.

– På det tidspunktet var det uklart hvilket våpen det var snakk om. Vi var også usikker på trusselnivået, så vi valgte å bevæpne oss, forteller Annar Sparby.

De tre som skal ha stått bak volden og truslene, ble funnet i Ytre Malvik senere på kvelden, to av dem i en privatbolig og én i en bil. Pågripelsen skjedde ifølge politiet uten dramatikk.

– Alle sammen er ikke avhørt ennå. Det vil skje i løpet av ettermiddagen. Det er samsvar mellom forklaringene til fornærmede og én av de som ble pågrepet, sa Sparby til Stjørdalens Blad i 14.30-tida.

Annar Sparby vil ikke gå inn på årsaken til det som skjedde.

– Motivet får vi komme tilbake til. Først må alle involverte avhøres, sier han.

Skader i ansiktet

Fornærmede fikk skader i ansiktsregionen og oppsøkte legevakt søndag kveld. Annar Sparby forteller at vedkommende skal videre til sykehus for behandling for skadene han pådro seg.

– Det er alvorlig når noen tyr til oppsøkende virksomhet, gir en person juling og bruker våpen til å true med. Vi ser svært alvorlig på saken, understreker Annar Sparby.

Etterforskningsleder Sparby vil ikke kommenetere hvilken siktelse som er brukt på de tre mennene før alle avhør er gjennomført.

Alle fire involverte er kjenninger av politiet, ifølge Sparby.