Det omfattende utbedringsarbeidet som har pågått i tunnelene mellom Stjørdal og Trondheim siden i fjor sommer nærmer seg slutten.

Det opplyser Statens vegvesen.

Siste uka med nattestenging

- Fra kvelden 31. januar går vi inn i den siste uka med planlagt montasjearbeid. Dette omfatter i hovedsak Helltunnelen og Stavsjøfjelltunnelen, og medfører stengte tunneler hver natt fra 31. januar til 7. februar, heter det i ei pressemelding fra Vegvesenet.

Statens vegvesen varsler spesielt om at det skal utføres vedlikehold og oppgradering av vegrekkverk utenfor tunnelportalene på Helltunnelen fra søndag kveld klokka 20.30.

Varsler støy

Dette arbeidet vil pågå kvelds-/nattestid de to påfølgende kveldene/nettene samtidig med annet montasje og vedlikeholdsarbeid.

- Arbeidene ved Helltunnelen vil medføre en del støy. Vi beklager dette. Vi takker for tålmodigheten med tunnelutbedringsarbeidene og arbeidet for bedre sikkerhet, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

- Videre utover februar skal vi stabilitetsteste systemene. Hvis det dukker opp feil, kan det bli behov for kortere nattestengning av enkelttunneler, men vi vil da først stenge fra klokka 22 på kvelden slik driftsarbeider normalt gjennomføres. Vi planlegger også en større beredskapsøvelse i løpet av februar i en av tunnelene på dagtid for uttesting av beredskapen, sier Johnsen.