Organisasjonen «Hjelp mæ å hjelpe» publiserte i helgen også saken på sin facebookside og har opplevd så stort engasjement, både fra Stjørdal og Trondheim, at de starter innsamlingsaksjon sammen med Frivillingsentralen i Stjørdal.

Det skjer etter at Stjørdalens Blad lørdag fortalte den gripende historien om alenemoren «Kristine» som sammen med sine tre barn har fått gratis mat fra Frivilligsentralen for å klare seg.

- Aldri opplevd maken

«Vi ser oss nødt til å starte en innsamling. Etter saken om alenemoren «Kristine» som sammen med sine tre barn har fått gratis mat fra Frivilligsentralen for å klare seg.  i Stjørdalens Blad, ser vi nå stort behov for å sette inn nødhjelp. Dette gjelder familien til «Kristine» og 55 andre familier.» Det skriver organisasjonen på Facebook.

- Vi har aldri opplevd maken til engasjement etter at vi delte historien på våre sider. Rekordmange har lest og trykker liker, og det kommer telefoner og meldinger fra folk som vil hjelpe «Kristine». Vi har vært i kontakt med Frivilligsentralen i Stjørdal og opprettet et samarbeid for å kanalisere hjelp også fra Trondheim. Ikke bare kortsiktig men over tid, forteller Marthe Øyangen, daglig leder i «Hjelp mæ å hjelpe».

Matlevering stoppet

Frivilligsentralen opplever også enorm pågang etter at «Kristine» sto fram og fortalte om familiens situasjon. Småbarnsmoren er en av de faste som har benyttet matutleveringa ved Frivilligsentralen hver fredag. En ordning som er slutt etter nye rutiner dagligvaren. Frivilligentralen greier ikke lenger å skaffe nok mat til de 50 - 60 som har benyttet ordningen. Varene som har blitt delt ut, er varer fra butikk, som holder på å gå ut på dato.

– Det har kokt her i helga, forteller daglig leder Hanne Myrvang ved Frivilligsentralen.

- Flere trenger hjelp

Det har strømmet på med henvendelser, både til Frivilligsentralen på Facebook og til redaksjonen i Stjørdalens Blad. Mange i lokalsamfunnet er opprørte og føler trang til å hjelpe etter å ha lest at noen har det så vanskelig. Myrvang anslår at det dreier seg om minst 50 henvendelser til Frivilligsentralen, via Facebook og henne privat.

– Mange har ønsket å bistå «Kristine» og hennes familie direkte. Det skal de få lov til. Men det er også viktig å være klar over at flere trenger hjelp, sier Hanne Myrvang ved Frivilligsentralen.

Felles innsamling

Onsdag denne uke vil «Hjelp mæ å hjelpe» og Frivilligsentralen, ha felles innsamling av varer til mat, hygiene og husholdning. Det vil også bli tatt imot gavekort. Hjelpen vil da gå til de ca. 55 familiene. Hjelp mæ å hjelpe har avdeling i Stjørdal med en frivillig her som samler inn. Samtidig tas det imot ved Frivilligsentralen i Stjørdal sentrum og ved Hjelp mæ å hjelpe i Trondheim.

–  Hjelp mæ å hjelpe har et system for å ta imot penger, gavekort og mat. Vi ved Frivilligsentralen vil bistå med utdelingen, sier Hanne Myrvang.

– I hvilken grad vil en sånn innsamling hjelpe på sikt?

– Klart at får vi inn 500 gavekort, så vil det i seg selv føre til at vi kan få kjøpt inn mat for utdeling en del fredager framover, sier Myrvang.

Foto: Foto: Line Finnøy Bakken