Konkurransen ble avsluttet i Stavanger i helgen.

Duoen jobber som servitørlærlinger ved den berømte Statholdergaarden i Oslo, kjent som Bent Stiansens restaurant og som en av Norges beste med stjerne i Michelin-guiden.

–Vi kunne gjort det bedre i konkurransen. Vi glemte noen småting, og det er litt bittert. Vi kunne blitt nummer to eller tre, sier Bednarski.

19-åringen fra Stjørdal er likevel fornøyd med innsatsen.

–Vi er landets tredje beste lærlingteam, og det er bra. Vi er fornøyde, tross alt, sier han.

Stiansen følger opp

Vinnerne i norgescupen kom også fra Statholdergaarden, og det viser bare at Bent Stiansens disipler går en god skole i kjendisrestauranten.

–Det er litt rart å jobbe sammen med en så kjent person, men Stiansen er svært hyggelig. Han har alltid tid for oss lærlinger hvis vi lurer på noe.

Bednarski flyttet til Oslo for å bli servitørlærling, og har fortsatt igjen et knapt halvår av læretiden.

–Jeg vet ennå ikke om jeg får fortsette, men jeg skal snart starte å søke jobber. Jeg stortrives som servitør, og hver eneste arbeidsdag er forskjellig, sier han.

Ble slått ut

I kokkekonkurransen deltok Scandic Hell Hotel med Erlend Aleksander Skille Andersen og Ragnhild Fjelldalselv Steinbru.

–Vi gikk ikke videre, og er selvsagt litt skuffet. Samtidig var konkurransen hard, og de som gikk videre fortjente plassen, sier Skille Andersen.

Duoen fra Scandic skulle levere en forrett hvor kveite var hovedråvare. Til hovedrett konkurrerte de om lage en best mulig fylt svinekam.

–Vi hadde totalt 3,5 timer på oss, og forretten skulle leveres etter tre timer. Vi leverte begge rettene innen tidsfristen, sier han.

Så mye annerledes kunne ikke Skille Andersen og Fjelldalselv Steinbru gjort.

–Vi fikk til alt hva vi planla, og vi fikk gode tilbakemeldinger. Juryen sa at de hadde en vanskelig jobb med å plukke ut de beste, sier Skille Andersen.

redaksjonen@bladet.no

74 83 95 00

Erlend Aleksander Skille Andersen og Ragnhild Fjelldalselv Steinbru fra Scandic Hell Hotel gjorde en svært god innsats, men nådde ikke opp i kokkekonkurransen. Foto: Privat. Foto: Foto: Privat