Tre menn, to stjørdalinger og en malviking, oppsøkte en mann fra Stjørdal sent søndag kveld. Det skjedde på et sted litt utenfor Stjørdal sentrum. Fornærmede skal ha fått juling og blitt truet med våpen.

De tre mennene ble senere pågrepet og satt i arrest. Politiet gjennomførte avhør av trioen mandag.

– Alle tre ble løslatt mandag kveld. Hendelsesforløpet er avklart, og det er ingen fare for bevisforspillelse, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Motiv

Etter avhør med de tre siktede og fornærmede, så forteller Sparby at det i all hovedsak er samsvar i deres forklaringer.

– Men det er noen uenigheter i forhold til hvem som har gjort hva i handlingen, sier han.

– Hva er motivet?

– Det har vært en personlig konflikt mellom fornærmede og den som var mest aktiv i voldstildragelsen og truslene. Jeg vil ikke utdype hva konflikten gikk ut på, sier Annar Sparby.

To av mennene ble senere på søndagskvelden pågrepet i en privatbolig på Vikhammer, mens tredjemann ble pågrepet i en bil i Stjørdal.

Politiet har ikke funnet våpenet som ble brukt i truslene.

– De siktede hevder selv det var snakk om en softgun, og ikke et reellt våpen. Vi har sett etter våpenet, men ikke klart å finne det, sier Sparby.

Siktelse

Fornærmede pådro seg ansiktsskader og måtte til legevakt for en kontroll søndag kveld. Ifølge etterforskningsleder Sparby må vedkommende til behandling på sykehus.

Siktelsen til de tre mennene er foreløpig ikke klar.

– Men den vil omhandle blant annet grov kroppskrenkelse. Saken er så godt som ferdigstilt og blir sendt inn til påtale snart, sier Annar Sparby.