Skanska har overlevert resten av parkeringskjelleren under Kimen kulturhus til kommunen.

Kommunen opplyser om at den vil bli åpen for bruk i løpet av kort tid.

I tillegg til 180 nye parkeringsplasser er det sykkelstativ under bakken.

Null feil

Prosjektsjef Frode Berg i Skanska er veldig fornøyd med at den nye delen av parkeringskjelleren overleveres kommunen uten feil.

– Det er vår målsetning å levere bygg uten feil. Her har vi nådd det. Det er ikke så vanlig i byggebransjen, sier Berg.

Tørr sykkelparkering

Det er plass til mange sykler i sykkelstativene som står klare i den nye delen av parkeringskjelleren. I tillegg er det uttak for el-bil, og parkeringsplassene er brede.

– Dette er en moderne parkeringskjeller bygget etter alle kunstens regler, sier byggherreombud Atle Romstad i Norconsult, som tok imot parkeringskjelleren på vegne av kommunen.

Snart 325 plasser

Romstad sier det ikke er mye som gjenstår før byggegjerdene som sperrer innfarten kan fjernes og den nye halvdelen av parkeringskjelleren kan brukes.

– Det er 145 parkeringsplasser fra før. Det er 180 nye, totalt 325 plasser. Det mangler bare litt skilting utvending, og kommunen sier at parkeringen åpnes i løpet av de første dagene, sier Romstad.

Park, amfi, lekeplass og fontene

Det er også Skanska som har oppdraget med å gjøre ferdig parken på taket til parkeringsgarasjen.

Ved nedkjøringsrampen på østsiden av parkeringskjelleren lengst vekk fra Kimen, blir det amfi. Mellom amfiet blir det fontene og en lekeplass. Parken med grøntarealerskal stå klart 1. desember i år.