Stjørdalingen skal dermed jobbe med et av de mest brennbare politiske temaene om dagen.

– Dette er som en drøm som går i oppfyllelse. Statsråd Sylvi Listhaug har lenge vært et av mine store forbilder. Hun er utrolig dyktig. Det blir veldig spennende å jobbe for henne, sier Espen Teigen.

Han lover at han skal gjøre sitt aller beste, og legge alt han har i jobben. 23-åringen ble oppnevnt i den ny jobben fredag. Han tiltrer rådgiverjobben i regjeringsapparatet i mars.

– Regjeringen mener at situasjonen må tas på alvor, og det må føres en streng men rettferdig asyl- og innvandringspolitikk, sier Teigen til Stjørdalens Blad.

Espen Teigen har gjort lynkarriere i rikspolitikken. Han var bare 18 år gammel da han ble ansatt som valgkampsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i 2011. Kort tid etter ble stjørdalingen tilsatt som generalsekretær i ungdomspartiet. Fra 2014 har han vært spesialrådgiver, Fremskrittspartiets Hovedorganisasjon.

Egentlig var Espen Teigen nå i ferd med å flytte tilbake hjem til Stjørdal. Han var tilsatt som kommunikasjonsrådgiver i Allskog i Trondheim og skulle begynne i nyjobben senere i vår.

– Jeg har leid leilighet i Stjørdal og har rukket å kjøre flyttelasset hjem fra Oslo. Men jeg har ikke rukket å pakke ut ennå, sier han.

Oppnevningen som politisk rådgiver for statsråd Sylvi Listhaug, gjør at Espen Teigen ikke begynner i Allskog-jobben. Han prioriterer politikken.

Dette var en mulighet jeg rett og slett ikke kunne si nei til, smiler han.

Teigen sier han framover skal ha bosted i Stjørdal og pendle til jobben i departementet i Oslo.

Politikk og samfunnsspørsmål er den altoppslukende interessen for stjørdalingen. Teigen skal være en av statsråd Sylvi Listhaugs aller nærmeste medarbeidere. Jobben innebærer alt fra å gi politiske råd til statsråden og sørge for at hverdagen for en travel statsråd går i hop. Jobben som politisk rådgiver er også benevnt som "veskebærer". Rådgiveren er den som alltid er til stede for statsråden – i bakgrunnen.