Stjørdalskvinnen Linn Silje Hembre (29) snakker om hvor viktig Sykehusklovnene har vært for familien. Hun og moren, Lise Anette Albrechtsen Kleven, har gått i bresjen for å arrangere veldedige konserter de siste tre årene.

Sammen med andre musikere holdt de to konserter i november i fjor, i Orkdal kirke og Meldal kirke. Overskuddet på 160.350 kroner gikk til Sykehusklovnene på St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Et barn i nær familie har vært mye på sykehuset og fått oppleve klovnene, og vi ser hvor viktige de er, sier Linn Silje Hembre.

På topp 3-lista

Daglig leder for Sykehusklovnene, Kristin Zachariassen, ble positivt overrasket av pengegaven.

– Det er en imponerende sum, og ligger på topp 3-lista vår på private bidrag. Det ble gjort på en veldig fin måte, og vi er utrolig takknemlige, sier Zachariassen.

Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus.

– Vi har fått med oss at Sykehusklovnene trenger penger og støtte. Den jobben de gjør er så flott, og det betyr mye for oss å bidra, forteller Linn Silje Hembre.

Frivillig basis

29-åringen bor i Orkdal, mens mamma Lise Anette er bosatt i Stjørdal. Sammen har de ordnet med band, arrangert konserter og gitt pengene til gode og viktige formål.

– Vi hadde lyst til å ordne noe selv. Alt er gjort på frivillig basis og alle som er med stiller opp gratis. Premien er at alle bidrar til å gi bort en sum til noen som trenger det. Vi kommer veldig nær hverandre, og sammen med publikum blir det en spesiell aura. En fin opplevelse, sier Linn Silje Hembre.

Det ble én konsert det første året, drøye 50.000 kroner kom inn og ble gitt til avdelingen Barn 4 på St. Olavs Hospital. Året etter ga to konserter til sammen 180.000 kroner til Norsk Luftambulanse. Denne uka mottok Sykehusklovnene på sykehuset i Trondheim pengene fra de to konsertene i Orkdal og Meldal i november i fjor.

– Vi var i kontakt med kommunen, banker, sanitetsforeninger og flere og ba om støtte. Vi betaler en symbolsk sum for å leie kirkene og til lyd og lys. Vi klarte å dekke nesten alle utgiftene med sponsorpenger. Det gjør at formålene får mest mulig penger. Vi setter ikke av en eneste krone ellers, sier Hembre.

Foruten de to arrangørene var blant andre Randi Hagen, Nils-Arne Figenschau og Morten Brattås, Meldal Soul Children og Orkdal Soul Children med som musikere på konsertene.

– Men flere frivillige hjelpere har vært med, sier Hembre.

– Viktig pengegave

Sykehusklovnene er på St. Olavs Hospital i Trondheim tre dager i uka.

– Tidligere var vi der to dager i uka, og uten egentlig å ha råd til det økte vi med en dag. Derfor er dette en viktig pengegave for oss. Det er med og sikrer en ekstra klovnedag, sier Zachariassen.

Hun forteller at klovnene på sykehusene er viktige og at det flytter fokuset til pleietrengende barn.

– Du kan si at klovner er tullete, men det er på ingen måte en tullete jobb. Vi ser hvor mye det betyr, sier Kristin Zachariassen.

Kristin Zachariassen, daglig leder for Sykehusklovnene, er takknemlig for pengegaven på drøye 160.000 kroner Foto: Privat