Totalt reiste 307.253 passasjerer til og fra Værnes i januar i år. 3,6 prosent  flere fløy innenlands, mens antallet utenlandspassasjerer økte med tre prosent.

Trekker frem Værnes

Avinor trekker spesielt frem Værnes og Oslo lufthavn, Gardermoen, i en pressemelding. Gardermoen hadde i januar i år en vekst på 3,2 prosent sammenlignet med fjoråret, både innenlands- og utenlandstrafikken økte med henholdsvis 2,8 og fire prosent.

Det skjer samtidig som trafikken ved Stavanger lufthavn, Sola og Bergen lufthavn, Flesland, gikk tilbake. I januar gikk trafikken over Bergen lufthavn ned med 1,5 prosent, mens endringen i Stavanger er en nedgang på hele åtte prosent.

Store variasjoner

Antall passasjerer som reiste til og fra Avinors 46 lufthavner økte med 1,6 prosent sammenlignet med januar 2015, skriver Avinor. Det er betydelige lokale variasjoner.

For øvrige lufthavner i Avinors nettverk er det lokale variasjoner. Aktivitetsnivået i olje- og gassektoren har stor betydning for trafikken. I Kristiansund gir lavere aktivitetsnivå betydelig redusert trafikk, men en nedgang på 17,1 prosent. I Hammerfest derimot, gir økt aktivitet en vekst på hele 46,7%.

I hele fjor reiste 4,35 millioner reisende over Værnes. Det var en nedgang på 1,4 prosent.