Hege Skotvedt (35), mamma til kjøpmann Marius Kroghs tre barn, la i fjor høst fysioterapijobben til side, og fikk heltidsengasjement av sjefen Krogh i Remabutikken i Husbyfaret.

–Etter at svangerskapspermisjonen var over tidlig i fjor høst, bestemte jeg meg. Jeg valgte butikkjobben framfor å fortsette med fysioterapien. Vi har nå tre barn, og logistikken blir fort mye enklere når vi begge er her, sier Hege.

Hun legger til at det er ikke en jobb, men en livvstil de har valgt – og hele familien er involvert.

Stadig vekst

Det var i januar 2009 Marius Krogh fikk tilbudet og bestemte seg for å ta over drifta av Remabutikken på Evja. Han kom da fra Remabutikken på Moholt i Trondheim, og var klar for å starte som kjøpmann.

–Det ble å pendle motsatt veg fra heimen på Vikhammer, og forberedt på en god del jobbing og lange dager, sier Krogh.

I fjor, 2015, ble det atter en gang, ny omsetningsrekord.

–Vi har hatt vekst hele vegen, fra 69 millioner brutto første året, i 2009. I fjor, 2015 ble det brutto 104,5 millioner. Opp 4,4 millioner fra 2014. Julehandelen var veldig god og vi hadde mange ekstra kunder innom. Det var en knallhard prisfight i desember og utrolig gøy å være Kjøpmann, sier Marius Krogh.

Familiebedrift

Han har vekst, Og han er fornøyd. Og nå starter Krogh på et år hvor et tospann, to som kjenner hverandre svert godt, skal lede bedriften.

Hege kjenner ikke Rema bare gjennom faren til familiens tre små.

–Under fysioterapiutdanninga jobbet jeg i Remabutikken på Moholt. Det gjorde også Marius. Det var der vi traff hverandre, sier Hege, kanskje litt lurt.

–I kassa eller på lageret?

–Det startet i alle fall i kassa.

Tidsklemma

Kjernefamilien Skotvedt Krogh har Ida på 8 år, ole (5) og Ane (1).

–Det har vært og er krevende å få dette til å gå sammen. Flere ganger i oppstarten har det hendt at Ida har sovnet i vogna si i butikken, mens vi har jobbet til sen kveld, tidlig natt. Men nå er alt mye bedre. Vi kjører nå i hver vår bil til og fra jobb, og forsøker å ha felles middag hver dag. Da må vi klargjøre middagen dagen i forvegen. Og det klarer vi.

Ferskvaresjef

Hege har ansvaret for ferskvareavdelinga i Husbyfaret. Hun stortrives med å prate med kundene som kommer innom.

–I tillegg møter jeg mange forskjellige utfordringer jeg liker. Vi har ansvar for å utvikle mennesker i denne jobben og har hatt flere lærerkandidater og skoleelever det er veldig gøy er være med på å utvikle. Hjelpe dem til å bli klar for arbeidslivet. Vi ønsker å være en bedrift der vi gir muligheter for å lykkes. Det er utrolig spennende. Vi jobber ikke bare med varer og salg. Vi jobber med mennesker og det er gøy, sier Hege.

Hun tilstår at noe savner hun fysioterapien også.

–Likevel, den totale pakken med familielivet fungerer best sammen når jeg er her.

–Får du bra lønn?

–Får jeg ikke nok lønn, blir det bråk, smiler Hege Skotvedt.