Skatval bondekvinnelags arrangement ved fjorden ble dermed en ren nytelse for de mange små og store som møtte opp.

Mens det lørdag var grått og regnfullt skinte sola fra en skyfri himmel søndag morgen. Det lokket ekstra mange ut og til å delta på familiedagen i Håmmårsbukta. Det gjaldt blant annet familiene Strand og Wangberg som hadde benket seg rundt ett av bordene inn for brygga, og hvor de nøt grillpølser i brød og god drikke.

-Vi sjekket værmeldinga i går kveld og så at det ble meldt finvær i dag. Da bestemte vi oss for å delta på familiedagen. Det kom litt brått på. Dermed var pølsebrødene frosne. Litt svarte ble de da vi måtte tine dem på grillen. Nå storkoser vi oss sammen og nyter den varme vårsola, kunne Odd Wangberg fortelle.

Båttur på fjorden

Ekstra populært blant barna var det med båttur ut på fjorden i sjarken til Ole Gjevik. Små og store måtte ha på seg redningsvester før de gikk ombord, og før Ole tøffet ut fra flytebrygga i Håmmårsbukta. En halv time seinere var han tilbake. Da hadde passasjerene fått være med på en runde innover Fættenfjorden og rundt Saltøya.

-Jeg bruker denne båten mye, særlig i sommerhalvåret. Nå må jeg vel ta den på land og foreta vårrengjøringa. Alltid gøy å stille opp, og særlig når barn har lyst til å være med en tur ut på fjorden, sa Ole Gjevik.

Ekstra god fiskesuppe

Deltakerne på familiedagen ble servert ei fyldig og god fiskesuppe, noe Liv Reitan i bygdekvinnelaget stod bak. Hun hadde fått tak i fisk og fiskebein fra Ole Stene som fortsatt er aktiv fjordfisker.

Fiskesuppe er noe Liv Reitan på Skatval lager ofte. Kanskje ikke så rart da hun opprinnelig kommer fra Kristiansund, og dermed vokste opp med mye fisk på menyen.

-Dette er ekte hjemmelaget fiskesuppe. Med god fisk, bein og litt grønnsaker oppi, gjøre den seg selv. Jeg laget litt i går kveld og resten i dag tidlig, kunne Liv Reitan fortelle.

Hovedprosjekt dette året

Skatval Bygdekvinnelag har bestemt seg for at i år skal de delta på prosjektet ”Fire årstider – fire turer”. Det betyr at de vil tilby fire ulike familiedager dette året.

-Vi starte med en skøytedag i Arnstadåsen i vinter hvor vi stilte opp og serverte boller og kakao. I dag er vi på plass i Håmmårsbukta med ulike aktiviteter. Like før skoleslutt i vår har vi planer klare for en tur inn til Svartkamhytta, forteller leder i Skatval Bygdekvinnelag Desiree Hegge.

Familiedagen i Håmmårsbukta skulle også inneholde en fiskekonkurranse med premier gitt av Jan Sakshaug Sport. Problemer var at fisken viste seg lite bitevillig i det flotte vårværet.

Stjørdal Froskemannsklubb var også i aksjon under familiedagen, og skulle komme inn med egen båt og dykkere seinere på dagen. Da kanskje med noe av det de hadde funnet på bunnen av fjorden.