Nabokommunene Meråker, Selbu og Tydal vil ikke møte Stjørdal til nye forhandlinger denne helga, slik stjørdalsordfører Ivar Vigdenes (Sp) ønsker.

Trodde vi var enige

– Vi trodde vi hadde en avtale som vi var enige om å legge fram, sier Selbu-ordfører Ole Morten Balstad (Ap).

Han er helt tydelig på at han eller noen fra Selbu ikke vil møte til nye forhandlinger med Stjørdal i løpet av helga.

– I et slikt forhold må alle parter gi og ta noe i forhandlingene. Det kan ikke være slik at den ene parten kommer etterpå og krever forandringer, sier Balstad.

Selbu-ordføreren legger ikke skjul på at han har veldig liten sans for måten Stjørdal opptrer på i forhandlingene med nabokommunene om den nye storkommunen.

Trist

Også ordfører Kari Anita Furunes (Sp) i Meråker er skeptisk.

– Jeg forholder meg derfor til intensjonsavtalen vi ble enige om på onsdag sier Furunes.

Meråkerordføreren synes det er trist at en avtale som alle fire kommunene så ut til å være enige om, ikke gjelder likevel fordi noen i Stjørdal har betenkeligheter.

Furunes spør rett ut om forhandlingsutvalget til Stjørdal ikke har hatt ryggdekning i forhandlingene med nabokommunene.

– Meråker har gått inn i forhandlingene ærlig og oppriktig for å få til et godt resultat, sier Furunes.

Hun karakteriserer intensjonsavtalen fra onsdag som en veldig god avtale for Værnes kommune.

Furunes ønsker ikke å møte Stjørdal til nye forhandlinger i helga. Hun legger fram den opprinnelige avtalen fra onsdag for kommunestyret i Meråker på mandag.

Blir hjemme

Heller ikke ordfører Ole Bjarne Østby (Sp) i Tydal vil være med på å forhandle videre med Stjørdal om intensjonsavtalen.

– Avtaleutkastet vi ble enige om i møtet onsdag, er det vi vil forholde oss til og behandle i kommunestyret, sier Østby til Nea radio.

Det er varaordfører Ole Hermod Sandvik i Stjørdal som leder forhandlingene med nabokommunene fra Stjørdals side. Han fikk torsdag i oppdrag fra ordfører Vigdenes og formannskapet om å ta kontakt med nabokommunene for å fortsette forhandlingene i helga.

Vigdenes var tydelig skeptisk til intensjonsdavtalen som lå på bordet og ville ha forandringer.

Utilgjengelig

Varaordfører Ole Hermod Sandvik var fredag formiddag ikke tilgjengelig for kommentar om saken.

Etter møtet i formannskapet i Stjørdal torsdag, satte Stjørdal kommune rådmann Kjell Fosse til å jobbe ut et nytt utkast til avtale fra Stjørdals side. Rådmannen leverte sitt forslag sent torsdag kveld.

Det er særlig spørsmålet om eiendomsskatt, om Frosta kommune skal være med og Stjørdals rolle som vertskommune for fellestjenester som volder hodebry for det borgerlige flertallet i Stjørdal.

Opposisjonen med Arbeiderpartiet i spissen, er innstilt på å godta intensjonsavtalen med nabokommunene.