Nå er kvinnen som er i slutten av trettiåra og en tid bodde i Stjørdal, dømt til fengsel i ni måneder.

Da hun møtte i tingretten forleden, måtte hun svare for en lang tiltalebeslutning som omhandlet flere tilfeller av bedragerier og svindel med kredittkort. Kvinnen hadde lurt personer hun kom i kontakt med, for penger ved flere tilfeller. Lovbruddene hun var tiltalt for, skulle ha skjedd fra 2010 til 2013.

Hun var også tiltalt for å ha stukket av fra regningen ved et hotell.

Anmeldte voldtekt

Kvinnen hadde også anmeldt en tidligere samboer for voldtekt. Det skal ha skjedd mens kvinnen bodde sammen med mannen på Vestlandet for noen år siden. Kvinnen hadde innrømmet mange av sakene under avhør med politiet. Men da hun møtte i tingretten, trakk hun nesten alle forklaringene tilbake.

Hun hadde følt seg presset av familien og omgivelsene, forklarte hun som årsak til at hun hadde forklart seg uriktig.

Lurte mange

Tiltalen omhandlet flere tilfeller av kredittkort-misbruk. Kvinne skulle ha tilegnet seg kredittkort fra folk hun var i kontakt med. Kvinnen hadde opptrådt som en hyggelig hjelper, og ble mange ganger betrodd penger. Hun hadde framstilt seg som høyt økonomisk utdannet og tilbød seg med å hjelpe en samboer og tidligere bekjent med å rydde opp i økonomien deres. Kvinnen fikk tilgang til bankkontoen og gjorde bare vondt verre.

I domspremissene legger tingretten vekt på at det handler om et stort antall lovbrudd over et lengre tidsrom og overfor en rekke personer.

Utnyttet svake

–Tiltalte har spilt på følelser og utnyttet personlige svakheter, skriver tingretten.

Retten peker også på at kvinnen gjennomgående ikke tatt inn over seg eller vært villig til å erkjenne sine handlinger. Hun har tvert imot forsøkt å framstille seg selv som offer eller som den gode hjelper.