Tirsdag starter meklingen mellom de ansatte i transportarbeiderforbundet og arbeidsgiverne. Er de ikke enige før torsdag, blir det streik.

Både Flybussen og Værnes-Ekspressen er blant rutene som rammes fra torsdag om partene ikke blir enige.

– Vi konstaterer at det ikke er oppnådd enighet i forhandlingene, men ser nå frem til en konstruktiv mekling, hvor vårt mål er å få til løsninger som er gode både for de ansatte og virksomheten, sier Dag Bones i Nettbuss, som driver Flybussen.

Selskapet som driver Værnes-ekspressen, Unibuss Ekspress AS, er også blant bedriftene der de ansatte har meldt fra om at de vil streike fra første stund dersom lønnsforhandlingene ikke fører frem.

Ingen formening om streikefaren

Johnny Sletvold, leder i Midtnorsk Transportarbeiderforening har ingen formening om hvor sannsynlig det er om det blir streik eller ikke.

– Det eneste vi vet er at meklingen begynner tirsdag. Det blir gjetting å prøve og spå utfallet. Det er vanskelig å si hvordan forhandlingene utarter seg, sier Sletvold.

Rammer ikke bybussene

Med unntak av trafikk til flyplassen, vil ikke busstrafikken i Nord-Trøndelag rammes i særlig grad.

– Arbeidstakerorganisasjonene har varslet plassfratredelse for ansatte ved noen avdelinger i Nettbuss dersom mekling hos Riksmekleren ikke fører frem. Berørte områder i Trøndelag er Nettbuss AS, avdeling Sorgenfri, som opererer bybuss i Trondheim og Nettbuss Travel AS, Flybussen. Det er ikke gitt varsel om plassfratredelse ved andre deler av Nettbuss sin virksomhet i Trøndelag, sier Bones.

Busstrafikken til og fra flere andre flyplasser i landet kan også rammes fra fredag av.

Stor streikevilje

– Jeg oppfatter det som det er stor streikevilje, sier Johnny Sletvold.