Etter mye blod, svette og tårer kunne endelig nybutikken på Evja åpne dørene torsdag i forrige uke. Og for en åpningsdag det ble.

– Vi hadde 550.000 kroner i omsetning. Det var over all forventning. Jeg hadde vært kjempefornøyd med halvparten. Utrolig artig. Vi solgte 150 Norrøna-plagg, for å nevne noe, sier Jan Sakshaug.

– Hva med helga?

– Både fredag og lørdag var på nivået med tidligere omsetningsrekorder. Det har vært noen strålende åpningsdager, med torsdag selvsalgt som det store høydepunktet. Det var jo kaos på den store parkeringsplassen utenfor her, sier han og smiler.

Gode tilbakemeldinger

Tilbakemeldingene fra kundene har vært særdeles positive.

– De har gitt uttrykk for at de trives i butikken og at de fikk et godt førsteinntrykk. Butikken er stor og luftig, og her har vi plass til mye, forteller Jan Sakshaug.

Butikkarealet er på 900 kvadratmeter, litt over dobbelt så mye som butikken i Søndre gate.

– Det er fortsatt noen småvarer til fiskeutstyr som ikke er helt på plass ennå, og det gjenstår en del arbeid før alt er slik vi vil ha det. Men det kommer, sier Sakshaug.

Han roser alle ansatte og medgir det har vært lange dager før de åpnet dørene til nybutikken.

Spent

Sjefen sjøl var spent på hvordan foreldrene John og Helene Sakshaug ville at imot planene hans om ny og utvidet sportsbutikk på Evja.

– Men de tok imot ideen på en veldig god måte. Begge har vært med og bidratt og lagt ned en solid innsats. De fortjener en stor takk, avslutter Jan Sakshaug.