Politiet pågrep en mann i slutten av 20-årene for knappe to måneder siden i en bolig i Stjørdal sentrum. Han var mistenkt for å ha utøvd vold mot sin kvinnelige samboer, som er en del år eldre. Mannen har siden pågripelsen sittet varetektsfengslet.

– For oss ser det ut som om samboeren har fått brutal behandling, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Mannen er siktet for grov familievold. Han nekter selv enhver befatning med vold.

– Han sier han ikke har begått en straffbar handling mot fornærmede i saken, og mener siktelsen er uriktig, sier mannens forsvarer Arve Røli.

Synlige merker

På kveldstid onsdag 9. mars fikk politiet melding fra bekymrede naboer om at mannen skal ha banket opp samboeren sin.

– Kvinnen hadde rømt fra huset. Hun forklarer til oss at mannen har tatt kvelertak på henne, revet av noe av håret og slått henne. Hun hadde synlige merker på halsen, sier Annar Sparby.

Politiet rykket ut til stedet og pågrep mannen. Samboerparet har to forskjellige historier om hva som skal ha skjedd, ifølge politiet.

– Mannen sier at hun har skadet seg selv og at han ikke har noe med det å gjøre, sier Sparby.

I varetekt

Siktede har sittet varetektsfengslet etter pågripelsen, med begrunnelse at meldeplikt eller besøksforbud ikke vil demme opp for den unndragelsesfaren og gjentagelsesfaren som foreligger.

Det er berammet nytt fengslingsmøte fredag 6. mai.

– Politiet mener alvorlighetsgraden er av en slik karakter at vi ønsker å ha kontroll på mannen til rettssaken starter, forteller etterforskningsleder Sparby.

Hovedforhandlingen er forhåndsberammet til torsdag 9. juni. Tiltalen blir skrevet i løpet av nærmeste framtid.

Samboerparet er ukjent for politiet fra tidligere, opplyser Annar Sparby.

– Uriktig

Forsvarsadvokat Arve Røli forteller at hans klient fastholder forklaringen han har gitt til politiet.

– Han synes det er ekstremt belastende å sitte i varetekt, og vil tilbake til boligen sin, sier Røli.

Den fornærmede kvinnen blir ifølge Annar Sparby fulgt opp etter hendelsen.

– Det som har skjedd preger henne, men hun får god hjelp, sier han.

Tabubelagt

Politiet i Værnesregionen, som består av Meråker, Stjørdal, Frosta, Selbu, Tydal og Malvik, har registrert 11 saker knyttet til familievold så langt i år. Det ligger på omtrent samme nivå som de siste årene.

Stjørdalslensmann Marit Helene Stigen mener at vold i nære relasjoner fortsatt er tabubelagt.

– Det som skjer i heimen er det mest private, og de aller fleste vil jo framstå som vellykket og at de har tatt gode valg i livet. Og gjennom sosiale medier blir folk mer eksponert, noe som kan føre til at veien blir enda lenger til å be om hjelp. I tillegg er det mye redsel og frykt, sier hun.