–Det lett overskyede været kommer til å fortsette helt til mandag, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Så kommer finværet tilbake til dalføret.

Over 15 grader

På tirsdag målte termometeret ved gangveien igjennom Sandskogan 16 grader i skyggen. Senere har det bare blitt bedre.

Statsmeteorologen melder at temperaturene på dagtid vil ligge på rundt 12-13 grader på onsdag, mens det blir over 15 grader på torsdag og liknende temperaturer inn mot helga.

Det kan bli litt kaldere i Meråker, men finværet er meldt også over svenskegrensa.

–Det kommer til å gå tilbake til det fine delvis overskyede været, med lengre perioder med sol, sier Granerød.

Finvær til Moldekampen

Onsdag ettermiddag og kveld er det klart for storfint besøk på Nye Blink-banen, når Molde kommer for å spille tredje runde i cupen.

–Det ser ut som om temperaturen vil holde seg godt utover kvelden, med over 10 grader og lite vind onsdag kveld, sier Granerød.

Det er derfor ingen grunn til å tro at publikum skal holde seg hjemme på grunn av været.

Rolig vind

Selv om temperaturen de siste dagene har vært vårlig, har det kanskje virket kaldere ettersom det til dels har vært kraftig vind i dalføret.

–Det har vært et sterkt lavtrykk som har vært i området, derfor har det blitt mye vind. Den nærmeste uka vil det først og fremst være rolig vind fra sør- og sørøst, sier Granerød.

Holder til over helga

Statsmeteorologen sier det ser ut som finværet, med vårlig sommervarme vil vare over helga. Det blir sannsynligvis også fint på mandag.

–Det kan hende det drar seg litt til utover mandagen, men det blir mye fint vær i Stjørdal i dagene som kommer etter at onsdagen er over, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

16 grader på Sandskogan 3 mai. Foto: Jakob Ellingsen