Klatreparken i Teveldalen er inne i sin fjerde sesong. Nå legges den siste finpussen før anlegget åpner torsdag 5. mai.

– Det blir veldig bra i år. Her vil det bli muligheter til mye aktivitet, sier medeier og altmuligmann, Stig Andre Aasgård.

Det er totalt 17 løyper i parken. Men to av dem, «Fossekallen» og «Fjellvåken», åpner først 1. juli.

Hinderbanen er bygd ut

Det er ikke gjort de store investeringene før årets sesong. Men noe er det.

– Vi har økt kapasiteten på overnatting med nye og større lavvoer. Og hinderbanen, som vi kaller «Norges tøffeste»-banen, er bygd ut, forteller Aasgård.

Det er også investert i nytt kassasystem, regnskapssystem og kundebehandlingssystem. Totalt er det bruket nærmere én million kroner foran årets sesong.

– Det er en stor økning på gruppebestillinger. Skoleklasser, bedrifter og utdrikningslag bruker oss mer nå enn tidligere, sier Aasgård, som håper folk valfarter til Teveldalen i tiden framover.

– Kom deg ut i naturen og bryt noen grenser. Dette blir gøy, understreker han.

30.000 betalende

7.000 betalende var innom Rypetoppen det første året, mellom 15.000 og 16.000 det andre året, mens besøket endte på mellom 25.000 og 26.000 i fjor.

I år er det budsjettert med 30.000 betalende.

– Vi begynner å nærme oss et metningspunkt hvis det kommer 30.000 i år. Kapasiteten er full, og det blir vanskelig å ta imot flere, sier daglig leder Trond Teveldal.

Det er investert for totalt 10 millioner kroner siden oppstarten. De har gått med overskudd hvert år, og i fjor var det på én million kroner.

– Alt av overskudd går inn i selskapet til reinvestering, sier Teveldal.