En mann i slutten av trettiåra må sone 21 dager i fengsel for råkjøring og bilkjøring i narkorus. Han er også fradømt retten til å kjøre bil i 13 måneder.

Mannen møtte ikke da saken mot ham ble satt i tingretten forleden. Retten avgjorde at saken skulle fremmes likevel, med tiltaltes politiforklaringer som grunnlag.

Det var en kveld i juni i fjor stjørdalsmannen ble tatt for råkjøring på E14 mellom Meråker og Stjørdal. Da måtte han levere fra seg førerkortet. To måneder etterpå ble samme mann tatt uten førerkort under en trafikkontroll ved bensinstasjonen på Værnes. Og i oktober ble han stoppet under en trafikkontroll i Malvik. Da var han påvirket av amfetamin. Påvirkningsgraden tilsvarte en promille på 0,2. Dermed ble han tiltalt også for ruskjøring og bruk av narkotika.

Den aktuelle junikvelden i fjor var mannen på vei langs E14 tilbake til Stjørdal etter å ha vært på besøk i Meråker. På vegen i Hegra var også en patrulje fra politiet. Politibetjenten som ble ført som vitne under rettssaken, forklarte at patruljen sto ved E14 i Hegra da de oppdaget en stasjonsvogn som kom i full fart vestover. Politiet fulgte etter og startet gjennomsnittsmåling. Farten ble målt to ganger over en lang strekning. Den siste etappen foregikk i 70-sonen. Farten ble målt til 123 kilometer i timen.

I politiforklaringen vedgikk bilføreren at han hadde kjørt fort, men ikke så fort som politiet hevdet de hadde målt.

Tingretten valgte å tro på bevisene fra politiet. Han hadde innrømmet at han kjørte bil uten gyldig førerkort da han ble tatt to ganger etterpå. Han innrømmet også at han hadde brukt narkotika.

Under straffeutmålingen la retten vekt på at stjørdalsmannen er dømt flere ganger tidligere både for narkosaker og vegtrafikksaker.