–Vi var enstemmige i vedtaket på mandag. Dermed blir det to alternativ under folkeavstemningen 23. mai. Enten står vi alene som egen kommune, eller så blir vi med i Værnes med fire kommuner, sier Ole Morten Balstad, ordføreren i Selbu, som representerer Arbeiderpartiet.

Godtar presiseringene fra Stjørdal

Bladet har tidligere skrevet om at Formannskapet i Stjørdal har godtatt intensjonsavtalen om Værnes kommune med noen presiseringer.

–Det virket for meg som presiseringene fra Stjørdal er uproblematiske for Selbu. Som vi ser det, ligger innholdet i presiseringene allerede inne i avtalen. Det er vår oppfatning, og det som ble sagt under diskusjonene om intensjonsavtalen i kommunestyret, sier Balstad.

Nå kommer diskusjonen om man bør slå seg sammen

Balstad sier det er viktig at man har en ryddig og redelig prosess rundt mulig kommunesammenslåing.

–Debatten har gått om innholdet i intensjonsavtalen. Det har vært viktig at debatten har handlet om innholdet i avtalen og ikke om vi skal slå oss sammen eller ikke, sier Balstad.

Fra tidligere er det klart at kommunestyrene i både Tydal og Meråker har sagt ja til avtalen.

Han sier avtalen er en god avtale selv om beslutningsgrunnlaget, for om man skal slå seg sammen til en Værnes kommune eller ikke, er tynt.

–Det er en god avtale. Nå kommer diskusjonen om man bør slå seg sammen eller ikke. Jeg forstår de som synes det er vanskelig å vite hva man bør gjøre. Det er ikke klart hvilke nye oppgaver kommunene skal få. Det er utfordrende å bestemme om man skal slå seg sammen eller ikke før man egentlig vet hvordan inntektssystemet for kommunene blir, og hvilke oppgaver kommuner skal utføre, sier Ole Morten Balstad.