Landsskytterstevnet Stjørdal 2018 er formelt den som søker og får tilskuddet på kr 1.600.000 kroner gjennom Regionalt utviklingsprogram for Nord-Trøndelag 2016.

Venter svar fra flere

- Fylkeskommunen har vist at de har hatt trua på dette fra første dag, så dette er positivt for oss. Nå kan vi begynne å legge mer detaljerte planer for et varig messeområde inkludert arena for Landskytterstevnet i 2018. Så vi jobber ufortrødent videre og venter på svar fra flere finansielle kilder. Vi blant annet søkt Stjørdal kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune, sier Tor Jakob Reitan, talsperson for Landskytterstevnet, Agrisjå og Rally-VM.

Det er fylkesrådet som har gitt tilsagn til arrangementsområdene Frigården og Leksdalen i Stjørdal.

Forventer næringsvekst

Terje Søvik, fylkesråd for miljø og regional utvikling skriver til fylkesrådet i en anbefaling av prosjektet at Landskytterstevnet, Agrisjå og VM i Rallycross tilsammen representerer økonomiske effekter på flere hundre millioner. At næringseffekten og potensialet for å bidra til næringsvekst i regionen er stor.

Landskytterstevnet arrangeres på Frigården i 2018. Den store landbruksmessa Agisjå skal også flyttes til Frigården, og VM i rallycross på Frigården arbeider for flere VM-runder. Disse tre aktørene har samlet seg om en infrastrukturplan for området og søkte opprinnelig fylkesrådet om 2 millioner kroner til formålet.

Store investeringer

Det er allerede investert 2 millioner kroner til bredbånd til Frigården. Nå skal områder ryddes for skog og planeres for å få en kompakt arena skal i samarbeid med Forsvaret. Det skal rigges standplasser og lages finaleområde. Eksisterende baneanlegg skal bygges om. Det skal lages brakkeby for jury, cyberforsvaret og NRK. Det skal anlegges 2000 sitteplasser på asfalt  og det skal lages parkeringsplass for tunge kjøretøy.

Investeringene skjer på Forsvarsbyggs eiendom, og Forsvarsbygg og HV er delaktig i hele planprosesen. Stjørdal kommune har finansiert forsprosjektet og skal også ha signalisert vilje til å stille opp med midler til infrastrukturtiltak, står det i saksutredningen.

Fått tidligere

Fylkesrådet bevilget for noen måneder siden også 812.000 kroner til stiftelsen Hell Motorpark til næringsutvikling i forbindelse med Hell Arena på Frigården, er målet er å skape en framtidsrettet arena for forskning på elektriske kjøretøy og intelligente transportsystem, og samtidig som en event- og motorsportarena.