Sakshaug kommer fra en jobb som seniorkonsulent i DnB, der han har jobbet med marked- og kunderelasjoner. Han ble headhuntet til stillingen som leder for markedsavdelingen i Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet.

- Det er en kombinasjon av mange ting som gjør jobben interessant. Det er utfordringen i seg selv med arbeidsoppgavene, det at jeg ble kontaktet og prosessen rundt ansettelsen, der jeg har snakket mye med styreleder Henning Johansen, påtroppende redaktør Linn Kathrine Yttervik og Adresseavisen-direktør Tove Nederberg, for å bli kjent med dem og få vite hvordan situasjonen er, sier Sakshaug.

- Godt inntrykk

Onsdag denne uken møtte han staben i Stjørdalens Blad for første gang. Førsteinntrykket er godt.

- Avdelingen virker veldig bra. Nå ser jeg frem til å bygge videre på den gode jobben som Bjørn (Renolen, dagens markedssjef) har gjort, sier Sakshaug.

Han ser frem til å samarbeide tett med påtroppende redaktør Linn Kathrine Yttervik, for å styrke Malvik-Bladet og Stjørdalens Blads posisjon fremover, når begge starter i sine nye jobber etter sommeren.

Tett på næringslivet

- Hva blir det viktigste i den nye jobben?

- Det har jeg tenkt mye på, men jeg har jo ikke begynt ennå. Men jeg har en visjon om å knytte enda tettere kontakt med næringslivet. Vi kjenner markedet, men må jobbe videre med relasjonene til næringslivet og høre på hva de savner fra Bladet i dag. Jeg tror det finnes et stort potensial  i Stjørdal, sier Sakshaug.

Han snakker om de spennende utfordringene Bladet og Malvik-Bladet står midt oppe i, med endring i folks lesevaner og økende satsing på digitalt innhold.

- Det blir viktig å posisjonere oss slik at vi kan ivareta kundens behov i dag, men også på sikt. Adferden til kundene endres raskt, og det må vi henge med på for å treffe kundene sine behov med et godt produkt, sier han.

Fra Stjørdal

Selv om han ikke har jobbet i mediabransjen tidligere er avisen Stjørdalens Blad kjent fra før. Han er oppvokst med Bladet som sin lokalavis hjemme på Husbymyra.

35-åringen har også selv jobbet i Stjørdal tidligere, som eiendomsmegler og leder for Notars kontor i Stjørdal. Han skiftet deretter jobb til Fokus bank, nåværende Danske Bank, før han flyttet videre til DnB i Trondheim. Der har han jobbet der de siste seks årene. Like lenge har han bodd i Trondheim. Nå bor han på Møllenberg.

- Betyr dette at du for alvor setter kursen hjem og flytter til Stjørdal?

- Det får vi ta steg for steg. Jeg eier jo eiendom i Trondheim, så i starten vil jeg i alle fall pendle, sier Sakshaug.